Diákok erdélyi kirándulásai elé

2010. szeptember 02. 18:44

A közoktatás a határon túli területek meglátogatását iskolai kirándulásokon. Ennek kevesen örülnek nálam jobban.

2010. szeptember 02. 18:44
„A közoktatás (a minisztérium), olvassuk, tervezi a magyarok (is) lakta, határon túli területek meglátogatását iskolai kirándulásokon. Nagyon helyes. Ennek kevesen örülnek nálam jobban.

Gondolom, remélem: szellemileg, érzelmileg gondosan előkészítik ezeket az utazásokat; az indulás előtti hónapokban a tanárok, tanítók, diákok kezébe adnak jeles irodalmi műveket, bemutatnak nekik erdélyi ihletettségű zenei műveket, táncokat -- nemcsak magyarokat -- s fölkérnek tárgyilagos, igen felkészült történészeket és más szakembereket: tömören és olvasmányosan írják meg a diákoknak és pedagógusaiknak Erdély történetét, Trianon előtörténetét és történetét, ismertessék a lezajlott és fennforgó történelmi, népesedési, oktatási-iskolaügyi, könyvkiadói és más ide vágó vitákat, lehetőleg, ahol mód van rá, külföldi tekintélyekre is hivatkozva. (...)

Az iskolai kirándulásokkal aztán semmiképp se adjunk helyet saját szélsőségeseink sovén, politikailag már-már trágár nézetei, nyomtatványai kicsempészésének: ha ilyesmi megtörténne, dühítő ürügy lenne az iskolai kirándulások egész, fölemelő akciója ellehetetlenítésének, kompromittálásának.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. szeptember 02. 21:34
WASSAT a gyerek kezibe, hogy ÉREZZE! Gróf Wass Albertet.... Meg Móriczot, - hogy tudja.
Kündü
2010. szeptember 02. 21:23
Idefigyelj, te VÉN SZEKUS ZSIDÓ, gyurcsányista állat: van NÉKÜNK mintegy 2 millió jó magyar vérünk Erdélyben, barátok, cimborák, nemzettársak, A NEJEM Háromszékből, após-anyós S.-szentgyörgyben, NEM SZORULUNK A BOLSEVISTA-JUDAISTA IRÁNYMUTATÁSAIDRA, vén pöcs!!!
Tikva
2010. szeptember 02. 21:09
Oh, Budiurna elftárs ismét közöttünk...,mint légypapíron a légyszar ,nos annyira fontos volt,hogy végre ez a nyomoronc írjon pár sort...persze, a nyögdíj kevés..bár a Teller-hamisított- levél sokat hozott, de micsinyájjung elfogyod a péndz...igaz palikulabá...?
Öreg
2010. szeptember 02. 19:54
Ha másfelé utazmak az iskolák-pl. Ausztriába- hasonló ajánlatai vannak. Egyáltalán a diurnusi felfogás másoknak elfogadható, vagy a magyar történelmet is gyurcsányista szemüvegen nézi? A népszavazáskor volt-é lelkiismeret furdalása? És egyáltalán, ki ő, hogy tanácsokat adjon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!