Nem csalódtam a Fideszben

2010. szeptember 13. 15:15

Fejcserék ezrével, erőszakos médiabirtoklás, tisztogatás: nem csodálkoznék, elvégre mindennek az alapjait tőlünk, a baloldaltól tanulta.

2010. szeptember 13. 15:15
„Eredetileg azt vártam, hogy nyomban kiderül: a Fidesz hosszú évek óta a cselekvési programján dolgozik. Elmélyülten és eredetien, »kétharmados« többsége védelmében -- csak harmadsorban a hatalom megtartásának garanciáit kovácsolja: testőrség, terrorelhárítás, fejcserék ezrével, erőszakos médiabirtoklás, tisztogatás, ordító részrehajlás mindannak osztogatásában, aminek a kulcsait megszerezte... 

Mindezen persze nem csodálkoznék, elvégre mindennek az alapjait tőlünk, a baloldaltól tanulta, mégpedig kezdetleges, egyben-másban rossz, zsarnoki korszakunktól. Sőt. Stílusa gyakran ugyanaz a suskus, amelyet magunknál is megutáltunk. Ezért indult el minden lázongás a baloldali durva balgaságok ellen - balról. 

Mohóság és rendetlenség, önteltség és nagyzolás, felületesség és nagyképű rögtönzés jellemezte az eltelt három Fidesz-hónapot -- anélkül, hogy a leghalványabb reményt ébresztette volna az iránt, hogy koncepció és cselekvés rövidesen összekattan. De hát erről szó sincs. (...)

De ne feledjük, még ha kevesen is mondtuk ezt ki: milliók untak már bennünket, és azt is elhitték, hogy a baloldal és a jobboldal elsősorban nemzeti tartásában különbözik. Ezt a látszatot mindkét fél táplálta. Gyurcsány Ferenc fő, számomra érthetetlen politikai tévedése ebben rejlett -- nem tartotta létfontosságúnak a baloldal »nemzetietlensége« olykori látszatának cáfolatát. Egyebekben Őt tartom a XXI. század magyar politikusának.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. szeptember 14. 12:43
Aki ilyen könnyelmüségre képes, hogy egy szélhámos, politikai drakulát, akit a saját pártja zavart el, de még előtte ő maga megpuccsolta volt főnökét, és párt társát, a D209-s ügynököt, az olyan bízonyítványt állított ki magáról, ami alapján nem hiszem, hogy bárki is adna véleményére.
vero1_
2010. szeptember 14. 11:14
palibácsi. ilyen a forradalom. de még a demokratikus átalakulás is ld. 1947-48.
fiandre
2010. szeptember 14. 10:33
"Egyebekben Őt tartom a XXI. század magyar politikusának" Ő meg Téged a XXI. század magyar újságírójának, és kvittek vagytok. Két elmebeteg összeborul....
zsanett-kúnrum
2010. szeptember 14. 08:53
"Gyurcsány Ferenc fő, számomra érthetetlen politikai tévedése ebben rejlett -- nem tartotta létfontosságúnak a baloldal »nemzetietlensége« olykori látszatának cáfolatát. Egyebekben Őt tartom a XXI. század magyar politikusának.” Gyurcsi nem azért bukott meg mert nemzetietlen volt hanem azért mert soroljam ..............................................mert a lopás látszatát nem tudta elkerülni, lopotok ti éjjel nappal sőt még ebédidőben is eztet tuggyátok meg azt hogy zOrbán és bandája a mumus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!