Viktor és csicskásai

2010. november 05. 13:04

Viktor remekül alkalmazza fáraók, szultánok, császárok tapasztalatait - nem sokan melegszenek meg a közelében.

2010. november 05. 13:04
„Még csak nem is Viktor a legellenszenvesebb. Sőt. Neki még mindig vannak jó pillanatai. Hisz maga lihegte-gyalogolta be útját odalentről egészen odaföntig: az izgága, felvágós, kissé krakéler falusi srác útját -- váltott kísérőkkel, s testőrökkel -- a politika világszínpadáig. S mi tagadás: önerőből, saját tüdőből s kockázatára. (...)

Az éppen soros bennfentes, a Főnök szinte személyi szolgálatára rendelt politikai inas arcán a gőg glóriája: »A hatalom olykor az enyém is!« -- sugallja. Ha főszerepbe sodródik (a főnök külföldön, s így neki kell nyilatkoznia!) -- mind a két személyazonosság szerepelhet: a fölényes, mint a valódi 1.sz. -- s a bizalmaskodó-meghitt, mint a csicskás, ha nincs otthon a gazda. Akinek lovagló csizmáját fényesre suvikszolja, de felpróbálni akkor sem meri, ha a főhadnagy úr New Yorkban beszél. (...)

Viktor remekül alkalmazza fáraók, szultánok, császárok tapasztalatait -- nem sokan melegszenek meg a közelében. Persze: fogalmam sincs, vajon valamennyit a gazda helyezte át, avagy akadt köztük olyan is, aki maga kérte leváltását, áthelyezését. Lehet. Inaskodtak egy ideig a főnök mellett, eltöltöttek mellette néhány tanuló évet, majd önállóbban folytatták.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. november 06. 13:12
Szarházi szekus....kuss!
granuloman
2010. november 06. 11:15
Kérném szépen, ha valaki emlékszik még melyik vadbarom kérte fel "drága" Pali bácsit, hogy kezdjen el újból publikálni, az tegye már be a linket. Úgy 2-3 hónapja lehetett, itt a Mandineren is megjelent. Köszönöm.
countrystudy
2010. november 06. 10:50
ki a bánatos égre gondolhat ez a drága ember? ki az,akit még viktornál is jobban úúútál? és miért?
t34
2010. november 06. 09:13
Az ilyenfajták csakúgy ki-bejárnak a határon?! Régen legalább fennakadtak a szögesdróton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!