Leteremti-e József Attila a miniszterelnököt?

2011. április 25. 17:34

Ugye sejti, Miniszterelnök Úr, mit kiáltana József Attila, az új törvény egyik-másik alattomos passzusa olvastán?

2011. április 25. 17:34
„Az alkotmányosság erős történelmi lecke. Hiátusain ezt most nagyon is megtanuljuk, és szégyelljük a mostani törvényt, melynek némely passzusát csak a megrendelők dicsérik ömlengve.

De Orbán Viktor még provokál is. Kiül József Attila Dunára néző szobrának egyik elemére, háttal a költőnek, és remekművé dicséri a törvény textusát, bár egyik-másik taposó aknája ellen, politikai indulásakor, maga is lázadt volna. Holott csak azzal áltathatja magát, hogy a költő még nem fordul meg, nem látja meg, még nem kiált hatalmasat, nem vágja fejéhez még a dinnyehéjat se, még ha ott heverne is, kőből elképzelve.

Ugye sejti, Miniszterelnök Úr, mit kiáltana József Attila, az új törvény egyik-másik alattomos passzusa olvastán? Melyek restaurálnák népének alávetettségét, szűkölködését, kirekesztését a Hazából? A gazdagodó, úri Magyarország megint kevesebb adót fizet majd a nyomorgó költőnél. Aki mindig, örökké, életével és halálával fizet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. április 26. 00:54
Ceausescu-bérenc szekusnak kuss!
kaszandra
2011. április 25. 22:40
Epigon. De jól megfizetik...nem nyomorog mint az akivel példálózik. Amúgy ő személyesen állapítaná meg, a napjaink József Attilájáról, hogy tehetségtelen...kiindulva abból, hogy végig aszisztálta egy blogversenyen, hogy a legprimitívebb legtehetségtelenebb blogger egy seggnyaló bloggal első díjat kaphasson...
Nick:Hornby
2011. április 25. 21:30
Diurnus, hogy mit akar mondani a költő? Hát azt, hogy az ilyen lejárt szavatosságú őskövületek most már kussoljanak! Na ezt akarja József Attila.
mép
2011. április 25. 21:23
Ezer apró trükk, melyekről nektek nem is kell tudnotok - gazdagodó "úri Magyarországának" vége. Emiatt sajnálkozik. Alattomos módon József Attila szájába adja saját mondatát. A mérleg egyszerű volt, egyszerű lesz 4 év múlva is: A minimálbér hány százaléka volt a gáz - és villanyszámla 2002 -ben? Hány százaléka most? Hány százaléka lesz 4 év múlva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!