Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Össztűz

2011. április 04. 07:04

Nyugaton sem szeretik, ha valaki a hazáját Quisling módjára elárulja.

2011. április 04. 07:04

„Az alkotmányozás elleni frontnyitás új szellemi muníciót kapott. Elővették a régi, lejárató rákosista trükköket az új alkotmány, az új alaptörvény létrehozásának megakadályozására. Horthystáznak, Gömbös Gyuláznak, a feudalizmus bűzéről beszélnek, arról, hogy a Fidesz-kormány feltámasztja a középkort, a vármegyék és főispánok világát. Maguk mellé állítottak egy arisztokrata származású írót – no, nem volt nehéz –, aki már pamflettet is írt a szigorúan tárgyilagos Élet és Irodalomba Ujjgyak (2) címmel. A lényeg, hogy a neves alkotmányjogászok, szakértők, történészek, volt és ma is jelentős politikusok által íródott, aztán majdnem egymillió polgár véleményéből formálódott alaptörvény váljék nevetségessé, a röhej tárgyává. Egyes szélsőbalos véleményformálók nemcsak az új alkotmány identitását kérdőjelezik meg, hanem már arról értekeznek, hogy az »Orbán-alkotmányt, ha eljön az ideje, úgy kell majd kidobni a szemétre (ha úgy tetszik a történelem szemétdombjára), ahogy van.« Idézet a Magyar Narancsból.(...)

A kisebbik oldal nem akar részt venni a Nemzeti Hitvallás megalkotásában. Még ha volt is a szocialistáknak egy alkotmánytervezetük 2006-ban, amelyet Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti miniszter vetett papírra – még a Szent Korona szerepe is benne foglaltatott –, egy ideig titkosan kezelték, s bár a napokban előkerült, az MSZP jelenleg sem tartja magáénak. Túlságosan nagy a nézetkülönbség a haza, a szülőföld, a politikusi felelősség, Magyarország megítélése, a haza helye Euró­pában és a világban a politikusok és véleményformálók, valamint a sok millió választópolgár körében. Ezért kell olyan vasszilárdságú építmény, olyan új alkotmány, amely törvényben foglalva gazdaságilag, morálisan s akár katonailag is megvédi a magyarságot a felelőtlen, nem az ország, hanem az idegen érdekeket szolgáló kollaboránsoktól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mélyszittya
2011. április 04. 11:30
"Nyugaton sem szeretik, ha valaki a hazáját Quisling módjára elárulja." Még nem gondoltam rá, de lehet, hogy igaz: talán ez a baj Orbánékkal, akik hazaáruló feljelentéseikkel nyolc éven át végighaknizták Európát...
crm114
2011. április 04. 11:00
Quisling noha tényleg áruló volt és nagyon közutálatnak örvendő történelmi alak Norvégiában, ugyanakkor pl. rendkívül intelligens és művelt is volt. Ezért elhibázott dolog hozzá hasonlítani az itteni baloldaliakat.
moldúr
2011. április 04. 10:05
Stefka úr, egyes matekból. A 916 941 ugyanis nem majdnem egymillió, hanem picit több, mint kilencszázezer. Valaki világosítsa már fel a kerekítés szabályairól. Ilyen módon lehetne majdnem 3 millió is.
liberálzöld.
2011. április 04. 10:05
Aha! Azt mindig elfelejtem :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!