Álságkezelés

2011. július 29. 09:50

Minél több @dajcstomi legyen, aki őszintén kimondja azt, amit fontosnak érez.

2011. július 29. 09:50
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Jobbklikk

„A fideszes EP-képviselő nem először borzolja a kedélyeket vulgáris, szabadszájú - de tegyük rögtön hozzá: szívből jövő, őszinte - Twitter-bejegyzéseivel. Korábban pl. az »aljas emberek«, »az irtózatos gecik« és Gyurcsány Ferenc között vont párhuzamot, most pedig Thomas Meliát küldte el melegebb éghajlatra.

Nevezhetnénk mindezt akár a XXI. század kommunikációs eszközeit jól fel/kihasználó bulvárpolitikusi trükknek, rafkós cybercsínynek is. Persze, káromkodással könnyű médiafelületet nyerni - mondják ilyenkor a Tagesspiegel-előfizető, progresszív magyar értelmiségiek, s odadörmögik még, hogy »lábszagú provincializmus« (Ungváry Rudolf persze nem lehet olyan, mint Deutsch. Ő a klasszikus viccből a dadaista művész, akit úgysem értenek meg). Valóban, van abban valami, hogy ezzel akarhat feltűnést kelteni Brüsszelből az egykori ifjúsági miniszter. Azonban ennél fontosabb, hogy Deutsch Tamás az inkriminált tweetek után nem kezd el magyarázkodni, himihumizni, álságosan-álalázatosan sajtótájékoztatókat tartani, hogy »nem úgy értettem«, vagy »sajnálom, ha valakit megbántottam«, esetleg: »mindenkitől elnézést kérek, akit kellemetlenül érintett mondandóm«.

Nem. Nincs az, hogy elzárkózik a világ elől, csak hogy ne kelljen reagálnia, vagy hogy kurvaanyázik egyet, majd elnézést kérve fenntartja a kurvaanyázás tartalmi mondanivalóját. Nem, Deutsch legalább kerek perec ragaszkodik ahhoz, amit leír, sőt: be is vallja, hogy »[a Twitteren] végre ki lehet mondani, amit gondolok... elmondom a véleményemet. Őszintén. Szabadon«. (...)

Ugye világos: ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy még több (ál)toleranciára, még több simliskedésre, még több hipokritára lenne szükség. Sőt. Éppen azt, hogy minél több @dajcstomi legyen, aki őszintén kimondja azt, amit fontosnak érez, függetlenül attól, hogy mit diktál a Progresszív Politikai Korrektség Nagy Kézikönyve. Kicsit kevesebb álságosság, jobb élet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. július 29. 16:20
Nem szed ez az öregedő bájgúnár extasyt véletlenül ? akkor érthető lenne. (szijjártó is valami tudatmódosítóval élhet)
dönci4
2011. július 29. 14:44
Ez valami vicc? "Minél több @dajcstomi legyen, aki őszintén kimondja azt, amit fontosnak érez. ???"Még több ilyen ócska tahó, patkány, szarkupac (ez most dajcsul volt)? Már így is több van a kelleténél. Ezeket sürgősen ciánozni kellene! Egy ilyen görény képviseli az országot, és ami a legrosszabb, még büszke is rá.
Trükkök Százai...
2011. július 29. 14:40
Helyes, oda kell baszni az asztalra! http://www.youtube.com/watch?v=K6WeFO8gyvU
nexialista
2011. július 29. 12:33
mint tudjuk, a másokról való ítélkezés mögöttes tartalma: "bezzeg én...", így nem az őszinteséghez van köze, hanem az önértékelési zavarokhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!