Lázár János a Civil Akadémián

2011. július 04. 12:12

Arról véletlenül nem esik szó, amikor ő szakított ebből a szegény államból csúnya bácsi módjára.

2011. július 04. 12:12
Bánlaki Dalma Stella
Alternatíva

„»Elvenni csak onnan lehet, ahol van« - mondja a hódmezővásárhelyi poli, és hozzáfűzi: nem lehet tovább az emberek zsebében turkálni. (Ha Igazmondó János megbízhatósága ellenére mi azért vetnénk egy pillantást az előrejelzésekre, itt megtehetjük.) Kis ugrással - ebben az emelkedett hangulatban - hallhatunk néhány passzust a bizalom helyreállításának fontosságáról és az ez irányba tett komoly erőfeszítésekről is.

»Úgy gondolja, hogy ma Magyarországon az államtól százmilliót kapni igazságos? Attól az államtól, amely fuldoklik az adósságban. Attól az államtól, amely három és félmillió ember szegénységét okozza« - egy rövid tanmese csattanója előtt már bőszen bólogat a nyáj, kár hogy nem Lázár a főszereplő. Arról véletlenül nem esik szó, amikor ő szakított ebből a szegény államból csúnya bácsi módjára. A példabeszéd lényegét, a drámai csúcspontot - ahogy kell - a lezárás előtt érjük el. »A mi lelkiismeretünk, a fideszes képviselők lelkiismerete maximálisan tiszta, mert hibákkal ugyan, de ebbe (a nép által 2010-ben választott) irányba indultunk el.« És a gyónás után mintegy megtisztulva Lázár János egyenes gerinccel feltámad lelép a színpadról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. július 04. 22:53
Lázár János megszólalásaikor Hódmezővásárhely lakosai elhányják magukat......
dönci4
2011. július 04. 22:09
Ezt pont ez a féreg mondta? Akinek sikerült a legtöbb költségtérítést fölmarni, az össze léhűtő közül?
kutyi
2011. július 04. 20:45
Nem kell komolyan venni. A pali a bohócparlament bohócfrakciójának bohócvezetője. Ennek okán kéretik a nagyérdemű kacagásban kitörni. Aztán a nagy röhögés után el is gondolkodhatunk, mire ez a nagy megfelelési kényszer a fidiótáknál is ? A következő parlament feleakkora lesz, a fidióták eredményessége esetleg eléri majd a 10%-ot is, vagyis igyekezni kell majd arra a 20-30 helyre odaérni. Abból meg persze 19 hely az isteneké, meg a félisteneké. Hát ez a helyzet.
Hapci
2011. július 04. 17:50
Na, itt a Galamus-utánpótlás... Egyébként elírta nagy, löttyös indulatában: hódmezővásárhelyi pRoli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!