Cselkirály

2012. május 03. 14:06

Semmi sincs ingyen, hiszen a hosszú vergődés után majd szinte ugyanoda lyukadunk ki, mint ahonnan elindultunk.

2012. május 03. 14:06
Vicsek Ferenc
Klubrádió

„Vagy, csak arról lenne szó, hogy rájöttek Brüsszelben, inkább rajzoltatnak valami nagy biztonsági kerülőt a magyar kormánnyal, és persze Magyarországgal, mert ez látszik egyedül alkalmas megoldásnak arra, hogy elkerüljék a csattanást. Semmi sincs ingyen, hiszen a hosszú vergődés után majd szinte ugyanoda lyukadunk ki, mint ahonnan elindultunk. És persze sokkal hosszabb úton, és rengeteg újabb veszteséggel. De így talán elkerülhető, hogy önhitt fejtartással nekirohanjunk a falnak.

Az már valószínűleg senkinek sem kérdéses az Unióban, hogy a magyar kormányfő makacs. Sőt! Ez a politikája lényege. Tehát a másiknak kell engedményeket adnia. Orbán úgysem hátrál. Erre találták ki a nagy kerülőt. Ez a bejáratott megoldás minden olyan politikus esetében, akin nincs rükverc. Kishibás verda. Nem tud tolatni. Semennyit. Egy méter elég lenne, olykor, de hiába könyörög neki a fél világ, sehogy sem képes rá. Nincs rajta az direkt erre a célra kitalált funkció, a RÜKVERC. Az a kényszerképzete, hogy, aki tolat, az feladta az előre menetelt.

A helyzet reménytelen. De legalább azok biztonságban vannak, akik idejében kerültek mögé.”


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nomármost 1
2012. május 04. 10:34
"Az már valószínűleg senkinek sem kérdéses az Unióban, hogy a magyar kormányfő makacs. Sőt! Ez a politikája lényege. Tehát a másiknak kell engedményeket adnia. Orbán úgysem hátrál." Ezért választottuk miniszterelnöknek. Kösz az elismerő szavakat.
Forsz
2012. május 03. 23:29
"...hosszú vergődés után majd szinte ugyanoda lyukadunk ki, mint ahonnan elindultunk." -------------------------------------------- Kétségtelenül jól hangzik, de hát az az igazság, hogy nem igaz! Vicsek, az a baj veletek, hogy felszínesek vagytok. Tudatosan, vagy csak butaságból, leegyszerűsítitek a dolgokat. Az igaz ugyanis, hogy felületesen és ellenséges elfogultsággal szemlélve, még erre a következtetésre is juthatsz, de aki képes a tisztán látásra, az tudja, hogy bár kerülő útról van szó, de nem felesleges és nem eredménytelen kerülő útról. Ez alatt a "vergődés" alatt sok mindent megismertünk, megtanultunk és vergődésünk hatására Európa szeme is nyiladozni kezd. Azt is mondhatnám, hogy ez a másfél év több évtizedes kihatású volt: másként, tisztábban, neoliberális torzítás mentesen látjuk a világot; és ez bizony minőségi változás. Ez az igazság, Vicsek, nem pedig az a szemellenzős vélekedés, amit itt előadtál. Vagy lehet, hogy nem is vagy szemellenzős, csupán egy a többi szar alak közül?
Oldgóbé
2012. május 03. 19:24
Ki ez a buzi???
geraz51
2012. május 03. 19:05
A senki írt a semmiről semmit.Én sem írok a semmiről író senkiről semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!