Pezsgés indul

2012. július 23. 12:28

A Hungaria sorozatán kicsit meghasonlottam: szépnek szép, és a márka prémium pozicionálását tükröző a Nánási Pál stúdiója által fotózott sorozat, viszont valamiért klisés/déja vu a hatása.

2012. július 23. 12:28
Csillag Zoltán
Médiapiac

„Most pedig két nagy hazai gyártó is úgy döntött, hogy közvetlenül szólítja meg a fiatalokat, és fogyasztási alkalmakat mutat be nekik. A Hungaria sorozatán kicsit meghasonlottam: szépnek szép, és a márka prémium (upper mainstream?) pozicionálását tükröző a Nánási Pál stúdiója által fotózott sorozat, viszont valamiért klisés/déja vu a hatása. (Nekem személyes érintettségem okán pl. pár éves Peroni kampányokat idéz.) Ráadásul úgy általában is egy pár éve lejártnak tűnő »trendi, AB státuszú, 18-29 éves fiatal fogyasztókra lövünk« briefet sugall. Annak idején ezt kb. három tényező hajtotta: mindenki meg volt győződve róla, hogy ennek a rétegnek van pénze, hogy ők nyitottak a trendekre és az újdonságokra, valamint velük tudtak a legkönnyebben azonosulni az egyszeri márkamenedzserek. Ma már csak az utóbbi időszerűségében vagyok biztos... Ráadásul az angol szlogen is kicsit erőltetett, bár rímel az előbb leírt gondolati vonalra.

A BB már jóval kevésbé vádolható unalmas, lejárt klisékkel. A print színes ceruzás képi világa nagyon mai (épp ezért mondjuk nagyjából bármit hirdethetne), és a bulis fiatal karaktereik is egészen fogyasztóközeliek. No de a kampány lelke, a szponzorált Péterfy Bori-klip! A Csodaidő rendesen odaver mindennek: a hazánkban enyhén szubkulturális pankrációra épülő, kaotikus-agresszív-vidám képi világ a pezsgővel együtt nehezen feledhető; igaz, a felelős alkoholfogyasztás üzeneteivel és a fiatalos-bulis alapkoncepcióval is nehezen hozható közös nevezőre. Kíváncsi vagyok, milyen aktivitások épülnek még rá a jövőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!