Nemzetközi hungarikum

2012. augusztus 07. 11:00

Nyilvánvaló, hogy Ügyre, Misszióra és Együttlétre alapozva egy nagyobb méretű fesztivált sokáig nem lehet fönntartani. A Szigetet pláne.

2012. augusztus 07. 11:00
Papp Sándor Zsigmond
NOL

„Tudom, hogy már nem olyan, mint volt, de már mi sem vagyunk olyanok, mint húsz éve. Akkor még tényleg Ügyeket szolgáltunk, és Missziónak tekintettünk mindent a lapalapítástól az antológiaszerkesztésig. Ingyen is elvállaltuk, mert fontosabb volt az a valami, ami létrejött, mint a munkáért kapható pénz. Fontosabb volt az együttlét, minthogy villogjunk hirtelen jött »gazdagságunkkal«.

Nyilvánvaló, hogy Ügyre, Misszióra és Együttlétre alapozva egy nagyobb méretű fesztivált sokáig nem lehet fönntartani. A Szigetet pláne. Lett hát belőle profi sziget az amatörizmus tengerében. Olyasvalami, ami túlnőtt rajtunk, egyszerű résztvevőkön. Ami végre eltartja magát, csúnya szóval: piacképes, nincs kiszolgáltatva semmiféle fönntartó kénye-kedvének, és mégsem szól csak a piacról. Olyan örömlány, aki alaposan megválogatja a kuncsaftjait. Van, akit ez már elriaszt, és van, aki szerint épp ez a jó benne: pontosan tudjuk, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Úgy lett ízig-vérig nemzetközi, hogy közben – minden ellenkező híresztelést megcáfolva – magyar is maradt. Hiszen negyvenötezres tömeg előtt itt búcsúzott el az Illés, lépett fel az LGT és született meg a Magyar Dal Napja. Évek óta bérelt helye van itt múzeumnak, civileknek, irodalmároknak. És évek óta itt csapják a legjobb reklámot annak, amit akár hungarikumnak is nevezhetnénk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 09. 14:00
Hol lehet majd kokaint beszerezni, ha nem lesz szigetfesztivál?
smogger
2012. augusztus 08. 18:28
Van még néhányszáz hely ahol koráltlanul, ha van pénzed, öreg drogos..........
kispufi
2012. augusztus 08. 18:10
már az első jól sikerült, egy évre rá ki is találták helyette a tolerancia napját, volt is rá igény, még közönség is majdnem lett rá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!