Folytatódik Budapest felszámolása

2012. szeptember 29. 08:17

Novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem.

2012. szeptember 29. 08:17
Horváth Csaba
MSZP.hu

„Most, hogy Tarlós István már a Vidámparkot készül feladni a főváros »megmentése« érdekében, itt az idő kimondani: ideje feladni, főpolgármester úr!

Tarlós István néhány nappal ezelőtt Félidőben 2012 címmel összefoglalót tett közzé. Ebben eddigi városvezetése sikerességéről győzködi az olvasót. A kiadvány komolyságáról mindent elárul, hogy két nappal a megjelenése után már egész másról: a Vidámpark bezárásáról beszél a főváros.

A jelenlegi fideszes városvezetés »szorgos« munkájának köszönhetően Budapest leállt, csődközelbe került. Hosszú évtizedek alatt felhalmozott értékei elkopnak, eltűnnek, költségvetése összeomlás közeli állapotban, szolgáltatásai leépülőben. A Vidámpark bezárása világosan mutatja, hogy ez a városvezetés képtelen működőképessé tenni Budapestet, képtelen értékeit gazdaságosan, versenyképesen üzemeltetni, fejleszteni vagy legalább megőrizni.

Novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem. Emellett talány, mi lesz a Vidámpark műemléki védettséget élvező elemeivel és azt sem tudni, mihez és miből kezd majd a területtel a szomszédos állatkert, amelynek a Vidámpark területét át akarják adni.

A fideszes Tarlós István arra hivatkozik, hogy azért kell bezárni az intézményt, mert különben Budapesten veszélybe kerülne a pedagógusok fizetése. A valóság azonban az, hogy a pedagógusok bére, csak úgy, mint a budapesti közszolgáltatások többsége az elképesztő kormányzati és fővárosi egymásra épülő megszorítások miatt kerültek veszélybe. A Fidesz ostoba, gazdasági leépüléshez vezető politikája miatt van minden veszélyben, az pedig olcsó és szánalmas érvelés, hogy az egyik szolgáltatás miatt nem jut forrás a másikra.

A Vidámpark bezárása Budapest csődsorozatának újabb szomorú állomása. Ideje lenne végre Tarlós Istvánnak is felismerni: ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni, és legalább a további károkozás megelőzése érdekében csendben, a megmaradt tisztességgel távozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2012. szeptember 30. 18:06
ez az a horvát csaba aki fikázza a mostani városvezetést, de a kampányában ingyen BKV-t ígért a budapestieknek és a városban tanulóknak? mert ha igen, akkor jobb lenne ha befogná a pofáját!
tevevanegypupu
2012. szeptember 30. 06:46
Ugyan egyaltalan nem szeretem Tarlost, de megis ugy velem, hogy abban az iszonyu kaoszban amit atvett Demszkytol, o legalabb atlatja, hogy mit is kell tennie. Vagyis azt a szornyu, lerobbantott varost valamelyest igyekszik rendbetenni, felszamolja a Demszky altal felszamolt Budapestet. Amit a Demszky fele csapat tett husz even keresztul a varossal az feler egy kulturalis forradalommal..olyan maocetungi mertekben.
3.nyugibb
2012. szeptember 30. 00:57
Creole Jazz - Acker Bilk : http://www.youtube.com/watch?v=55y9sofx_II&feature=related Petite Fleur Acker Bilk : http://www.youtube.com/watch?v=uv6qFtC8OYc&feature=related
Talibán
2012. szeptember 30. 00:31
Elképesztően nagy fasz ez a vigyorgó bráner, talán a legsötétebb komenista. Török Zsoltit is előzi, pedig az sem kispályás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!