Mozgástér

2012. szeptember 15. 10:19

Előbb-utóbb a baloldalnak is rá kell jönnie: a se Isten, se haza, se család elvek szerint politizálva, hiteles gazdasági program nélkül nem teremhet számára sok babér.

2012. szeptember 15. 10:19
Villányi Károly
MNO

„A Nagy Imre újratemetésekor elmondott beszédet a történelem vitathatatlanul igazolta. És bár nem látunk bele a kormány, az unió és a valutaalap lapjaiba, azt azért kijelenthetjük: nem áll olyan rosszul az ország, ahogyan az ellenzék szeretné láttatni. (...)

Előbb-utóbb a baloldalnak is rá kell jönnie: a se Isten, se haza, se család elvek szerint politizálva, hiteles gazdasági program nélkül nem teremhet számára sok babér. Eddig ugyanis nem tettek mást, mint gondolkodás nélkül támadták a kormány intézkedéseit. Brüsszelbe és az Egyesült Államokba járkálnak panaszkodni, hazugságaikkal minden orgánumnál, minden hullámhosszon az ország lejáratásán dolgoznak. Teszik ezt nyolcéves botrányos kormányzás után úgy, hogy közben egyetlen használható javaslatuk nincs. Mindent feladtak, most már ideológia nélkül vergődnek, kizárólag a gazdasági válságban, a felkorbácsolt közhangulatban és a külföld segítségében bíznak. Sztrájkok, nagyobb elégedetlenségi hullámok azonban nincsenek. Gyurcsány Ferencék léböjtkúrájához egyetlen külső ember sem csatlakozott, sajátjaik közül Vadai Ágnes is csak napi egy órát éhezik velük.

A belpolitikai csatározások közepette nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a világ, benne Európa, ismét alapvető változások előtt áll, Amerika hatalmi pozíciója egyre bizonytalanabb. A modern társadalmat felváltja valami más, aminek meghatározása még várat magára. Ebben a bizonytalanságban új lehetőségek nyílnak meg, ha úgy tetszik, mindenkinek megnő a mozgástere. Leleményes politikával akár a haszonélvezője is lehet az ország ennek a képlékeny helyzetnek.

Ehhez pedig most is jól jöhet egy kis merészség, mint 1989-ben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jenggot
2012. szeptember 15. 23:35
Attól hogy van isten még nincs hazád! Attól hogy van hazád még nincs családod! Attól hogy van családod attól még nincs hazád! Attól hogy van hazád még nincs isten!
devlaci2
2012. szeptember 15. 21:10
Az MNO-nak semmi létjogosultsága nincs a független sajtóorgánumok között itt a Mandineresek legalább tudnak írni, de ti meg csak pártplap vagytok... ők legalább (mandiner) szerelemből nyalnak segget ... nem pénzért ...
soelmo
2012. szeptember 15. 17:20
Úgy tűnik, elárasztották a kommer ügynökök a mandinert. Nem is tudom, ezek az ávós- és munkásőr-unokák hol voltak a választások idején? Igaz Körmös bauer is ott volt az összes létező ballib (MSzP, Milla, Amnesty', Árok-Kónya, 4K stb.) tüntetésen, de ez akkor is csak 1 ÁVÓs-gyerek matematikailag.
Korhely
2012. szeptember 15. 17:19
"Előbb-utóbb a baloldalnak is rá kell jönnie: a se Isten, se haza, se család elvek szerint politizálva, hiteles gazdasági program nélkül nem teremhet számára sok babér." Miért? Van Isten? A fideszes "nőverő" Varga Istvánnak vajon milyen a családja? "Az IMF a barátunk" - Viktornak van hiteles gazdasági programja? Ja, és - Deutsch után szabadon - "ki a f..z az a Villányi Károly?" De komolyan: a jobboldali publicisztika még mindig itt tart? Képes ilyen primitív, kategóriákban gondolkodni? Ennek persze csak egy oka lehet: ha a jobboldali befogadó közönség is így gondolkodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!