Leltár

2012. december 10. 14:14

Van egy vörös kifli, amelyik továbbra is rágja Erdélyt.

2012. december 10. 14:14
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Facebook

„Van egy db. vesztes államfő. Van egy db. plagizáló miniszterelnök. Vagy egy túlhatalommal bíró pártszövetség (kormányt fognak alakítani), amelyet a plagizátor mellett egy, a szélsőjobbot retorikában simán verő hungarofób »liberális«... vezet.

Akiket viszont az 1989 előtti komcsi garnitúra két nagy túlélője, egy volt élvonalbeli elvtárs (Iliescu) és egy volt szekusbesúgó (Felix) mozgat. Van sok-sok éhes oligarcha a klientúrájukban, akik most viszont szertenék látni az elmúlt években betolt pénzüket kamatostul (mi fizetjük). Van egy háromszorsan is megbukott román (bal)jobboldal, sok-sok oligarchával, akiket most vagy kicsinálnak, vagy átállnak a (bal)baloldalhoz. Van egy vörös kifli, amelyik továbbra is rágja Erdélyt. Vannak korrupt magyar szenátoraink és képviselőink, akik visszabújnak a mentelmi joguk mögé, ami viszont csak addig van nekik, amíg úgy táncolnak, ahogy Iliescuék fütyülnek, seperc alatt megvonhatják tőlük, tehát zsarolhatóak.

Vannak nem korrupt magyar képviselőink és szenátoraink, akik viszont a fentiektől függnek. Vannak korrupt és nem korrupt magyar megyei tanácselnökeink és polgármestereink, akiknek nagyon kevés saját eszköz van a kezükben, lényegében a korrupt és nem korrupt parlamenti képviselőinktől és szenátorainktól, tehát végsősoron a zsarolható csúcsvezetéstől függnek. Ettől még van hatalmuk.

Vannak egyházaink, értelmiségünk, vállalkozóink, adózó állampolgáraink, akik kiszolgáltatottak ennek a hatalomnak. Van egy kicsi, szimpatikus autonomista-föderalista magyar pártunk, amelyik országosan csak egyszázaléknyi szavazópolgárt tudott meggyőzni, és ez errefelé nagyon kevés. Nincs hatalmuk. Van egy kurva nagy külföldi adósságunk, amit jövő évtől kezdünk el törleszteni kamatostul (mi fizetjük). Van négy évünk, amit túl kell élni valahogy.

»Jövő nem volt, s így nem is lesz.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2012. december 11. 08:28
Nem örülök neki, de ez a valóság.
ottapont
2012. december 10. 18:08
Az rmdsz-es áruló rablóbanda igazi sorscsapás és szívből reméltem hogy szemetesbe kerülnek, ahová valók, ámde az erdélyi magyarok eladták magukat újra egy tál lencséért. Viszont az Ön helyében Demeter úr nem kiábálnék olyan hangosan plagizátort, inkább a saját gerendámat piszkálgatnám!
kukagyerek
2012. december 10. 17:44
Az erdélyi mszp győzött, mert ott is az agymosottak voltak többségben. Szégyen!
Nemhivo
2012. december 10. 16:47
...a románok a saját szarukat is megennék,...csakhogy M.o.-got lehagyják...Most kb paritásba sikerült magunkat leküzdeni. ...és ez meg is lesz,...ha pl a meghírdetett tervek szerint bevezetik az eurót 2016 ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!