A Mária Út ajándék az égtől

2013. január 07. 16:22

Egy Cursillo-s szerzetestől kaptam a kedves „parancsot": csinálj itt katolikus médiát, fiam! Öt évvel később megszólalt a Mária Rádió. Interjú.

2013. január 07. 16:22
Szabó Tamás
Igen

Mi váltotta ki ezt az erős hatást Önnél?

Az utolsó üzenete, amit [Antall József] Bolberitz Pálnak mondott, és ami a ravatala fölé volt írva: »Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője.« És ez az üzenet meghatározta, hol kell tovább keresnem. A nehézfejűeknek ilyen nagy pofonok kellenek. Én Tamás vagyok!

Tudatos útkeresés kezdődött?

A Cursillo mozgalomban kezdtem el dolgozni önkéntesként. Azóta vezetem a tanfolyamokat, és látom a csodát. Az emberek hagyják kinyílni a szívüket, és az evangélium ereje éppolyan drámaian erős ma a lelkükben, mint abban az időben, amikor Jézus köztünk volt. Aztán egyszer egy Cursillo-s szerzetestől kaptam a kedves „parancsot": csinálj itt katolikus médiát, fiam! Öt évvel később megszólalt a Mária Rádió.

Minden mögé kell valami szervezet, valami rendszer is. Itt van például a több országon átívelő Mária Út zarándokút-hálózat.


Lehet valaki bármilyen jó gazdasági szakember, vagy tehetséges menedzser, a legtöbbb dolgot nem lehet pusztán emberi erővel véghezvinni. Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy egy égi sugallatot hajtunk végre, és amikor mi dolgozunk. Azt látom, mintha valahonnan valamilyen segítség mindig jönne. És mivel az ég akarata, a sugallat mások szívében is megszólal. Mint a kés a vajon, úgy megy át a gondolat, amikor polgármesterekkel, szervezetekkel beszélünk a Mária útról. És jönnek mindenhonnan az önkéntesek, akik elkezdenek ezen dolgozni. Ahol ma tartunk, azt mind ők hozták létre: ki van festve 1500 km út: ezt sokszor be kell járni, fenn kell tartani, zarándoklatokat kell szervezni. Az emberek pedig spontán módon elkezdik használni az infrastruktúrát, amit megteremtettünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!