Moszkva, segíts!

2013. június 27. 10:10

Amikor a NER országátalakító igyekezete fennakad a közgazdaságtan törvényein vagy az uniós jogrend bástyáin, rendre Moszkvába szaladnak segítségért.

2013. június 27. 10:10
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„A jelenlegi magyar kormányerők egyre otthonosabban érzik magukat az ázsiai zsákutcában – olyannyira, hogy amikor a NER országátalakító igyekezete fennakad a közgazdaságtan törvényein vagy az uniós jogrend bástyáin, rendre Moszkvába szaladnak segítségért. Idén eddig többek között Orbán, Rogán és Martonyi kereste fel az egykori megszállót (a világon nem tudunk még egy olyan országot, ahová a kormányfő, a frakcióvezető és a külügyminiszter ilyen rövid terminuson belül ellátogatott volna), a hírek szerint a paksi bővítési projektet ajánlva a keleti jóindulatáért. Hogy a megvásárolt szimpátia milyen módon váltható politikai aprópénzre, azt épp most tapasztaljuk: az orosz illetékesek jelezték, hogy nem szavazzák meg az Európa Tanácsban a Magyarországgal szembeni monitoringeljárás megindítását.

Csak hogy értsük: a procedúra a hazai alapjogsértésekre kérdezne rá – egyebek között az Európai Parlament, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője, a Velencei Bizottság, az Amnesty International és a Human Rights Watch aggályai alapján – egy olyan európai államban, amely nemrég foglalta alaptörvényébe, hogy lehetővé teszi az egyetemes emberi jogok korlátozását. Itt tartunk: előállt az a helyzet, hogy a Brüsszel által ostorozott kormány Moszkvától kér – képletesen – politikai menedékjogot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2013. június 27. 14:46
idióta. "Amikor a NER országátalakító igyekezete fennakad a közgazdaságtan törvényein vagy az uniós jogrend bástyáin, rendre Moszkvába szaladnak segítségért. " Gyurcsány bezzeg nem akadt fenn a "közgazdaságtan törvényein"... Csak éppen Magyarországon volt a legkisebb a gazdasági fejlődés, miközben még el is adósították az országot... Most meg Európa 3. leggyorsabban fejlődő országa vagyunk, az államháztartási hiány tekintetében talán a negyedikek, nos most vagyunk fennakadva a "közgazdaságtan törvényein"... IDIÓTA HAZUG BAROM VAGY, az egész szarliberális holdudvarotokkal egyetemben!!! ui.: gyurcsány IS szaladgált Moszkvába, sőt, még meg is akarták kínálni egy jó kis állással az oroszok, az bezzeg akkor roppant pozitív lépés volt a maszoposok részéről, ugye féreg??? Hánynom kell ennyi hazugságtól, amit ezek a bélférgek terjesztenek...
puszika
2013. június 27. 12:50
Húh!Azt kell mondanom,ti ott a Népszabónál tényleg nem vagytok normálisak.Úgy látszik ez ma a trendi.
atila68
2013. június 27. 12:30
Miklós! Ha nincs miről írni, akkor ne erőltesse!
Békafa őrnagy
2013. június 27. 12:16
Ezek ménem döglenek már meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!