Szeressétek Rytkó Emíliát!

2013. június 06. 09:51

Iratnyilvánosságot, most! Az ugyanis nem járja, hogy a rendszerváltás után negyedszázaddal még mindig ott tartunk, hogy egyesek szelektív listák szubjektív szemezgetéseit osztják meg a sajtóval, arról, akit éppen denunciálni akarnak.

2013. június 06. 09:51
nyüzs
hvg.hu

„Nehéz lenne megmondani, mi zavarja a leginkább Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőt, amikor arról beszél, hogy »ennél az asztaltársaságnál (...) egy volt kommunista spicli is meg szeretné mondani, mi a demokratikus Magyarországon és mi nem az«, hiszen a kommunistákkal eddig különösebb gondjuk nem volt (az MSZMP számos tagja vált később prominens NER-zászlóshajóvá), az ügynökgyanú pláne nem képezte soha együttműködési akadály tárgyát (sem Boros Imre exminiszter, sem Kondor Katalin exrádióelnök, sem Szita Károly polgármester, sem a közmédiás Böröcz József esetében), a Fidesz pedig kifejezetten asztaltársaságként indult, úgyhogy azzal gond nem lehet.

Mi lehet akkor a baj Rytkó Emíliával? Az, hogy nem a megfelelő oldalon exspicli ő, már ha ez egyáltalán igaz, hanem Bajnaiék nemrég létrehozott választási monitoring-bizottságát erősíti. De mivel Zsigó szerint »Rytkó Emíliáról olyan hírek jelentek meg a sajtóban, amelyek szerint az Országos Választási Iroda (OVI) korábbi vezetője jelenthetett Hankiss Ágnesről a nyolcvanas években«, ezért aztán... mondjon le szépen? Közfunkciójáról? Dehogy, az nincs neki. Civil politikai szerepéről? Az van, a Választási Monitoring Bizottság szakértője, ahhoz viszont a Fidesznek nincs köze. (...)

Legkésőbb ezen a ponton jeleznünk kell, hogy ha igaz az, amit Hankiss Ágnes egy, a történeti levéltárból megkapott dokumentum alapján állít, hogy ti. az ismert választási szakértő 1982-ben bemártó jelleggel jelentett a belügynek egy előadásról, akkor valóban nincs helye a közéletben. Akárcsak a többi »hazafias« és egyéb alapon beszervezett ügynöknek, legyenek bármely mai párt holdudvarában. Ehhez azonban látnunk kellene a bizonyítékokat, az összes erre vonatkozó dokumentumot. (Az érintett egyébként cáfolta a hírt.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2013. június 06. 15:45
Szeresse Rytko Emiliát a radai rossseb!
OmegaMale
2013. június 06. 13:25
"Mi lehet akkor a baj Rytkó Emíliával? Az, hogy nem a megfelelő oldalon exspicli ő, már ha ez egyáltalán igaz, hanem Bajnaiék nemrég létrehozott választási monitoring-bizottságát erősíti." Ha a fideszes spiclik spiclik, akkor nemfideszes spiclik is spiclik. So simple. Nekem egy spcili ne ossza az észt jogállamról, választásokról, demokráciáról, szabadságjogokról. Ha a 'monitoring' szót a szó szoros, spicli értelemben *megfigyelés*-ként interpretáljuk és nem a Bajnaiék által mesterségesen hozzátársított, sugalmazott funkciókkal, akkor úgy nem kérdés, Ryttkónak a spiclinek igenis ott a helye a spicli-bizottságban. Ami kérdés, hogy egy spicli-bizottságnak hol a helye.
tango47
2013. június 06. 13:25
Sajnos a politikusok nem igazán érdekeltek ebben az ügyben a teljes nyilvánosságban, mivel szeretik a "fogható" embereket, akik engedelmesen végrehajtják azokat az utasításokat, amit egy támadhatatlan ember csípőből visszautasítana. A " ma már senkit sem érdekel", meg a"már nem időszerű" csak duma, ködösítés. Igenis a teljes nyilvánosság az egyetlen járható út , aztán az emberek majd eldöntik, hogy hogyan viszonyulnak a megismert tényekhez. Engem például nem befolyásol abban, hogy szívesen olvassam, vagy hallgassam Boross Imre mondandóját dacára múltjának.
bohocugyi allamtitkar
2013. június 06. 12:06
ameddig az MTVA elen egy ugynok van addig a fidesznaciknak KUSS van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!