Adók

2013. július 24. 08:54

Vajon mi történt az Európai Bizottsággal? Megvilágosodott? Jelenésük volt, és az Úr angyala megsúgta nekik, hogy kretének, s ráadásul gonoszak is?

2013. július 24. 08:54
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Apró kis hír járta be tegnap a nyilvánosság eldugott zugait. Eszerint az Európai Bizottság visszavonja a magyar telekomadóval szembeni keresetét, amely már a luxembourgi Európai Bíróság előtt hevert. Vajon mi történt az Európai Bizottsággal? Megvilágosodott? Jelenésük volt, és az Úr angyala megsúgta nekik, hogy kretének, s ráadásul gonoszak is?

Nem, semmi ilyesmi nem történt. Annyi történt mindössze, hogy az Európai Bíróság Franciaországnak adott igazat egy ugyanilyen adóügyben. Egészen pontosan az történt, hogy az Európai Bíróság kimondta: »nem ütközik az engedélyezési irányelvekbe a hírközlési szolgáltatókra kivetett franciaországi és máltai különadó«. Ezen bírósági ítéletből az Európai Bizottság levonta az egyetlen lehetséges következtetést, és visszavonta a magyar és a spanyol különadóra vonatkozó beadványát. Ez, ugye, jó hír. Minekünk. És el is intézhetnénk a dolgot ennyivel, de azért van a történetnek néhány tanulsága. (...)

Elég volt abból, hogy a nyugati világ rohangál a munka után, miközben a nagytőke ázsiai gyerekmunkával termel magának extraprofitot, és úgy tesz, mintha szívességet tenne minekünk a puszta létezésével. Elég volt a globalizációból, deregulációból, privatizációból. Elég volt a hazugságaitokból, a hülye, semmirevaló közgazdasági törvényeitekből. Vége van, elvtársak! Mehettek a francba, hamarosan!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ravenlord
2013. július 24. 11:50
"Elég volt a hazugságaitokból, a hülye, semmirevaló közgazdasági törvényeitekből." Úgyvan Zsóti, a tudomány is csak bolsi szemfényvesztés. Gravitáció sincs, csak azért esik lefelé minden mert Orbán úgy akarja...
magnamater
2013. július 24. 11:36
Rájöttek, fékezni kell ellenünk a roham tempóját, hiszen kérdezni fogják, ilyen rasszista, antiszemita diktatúrába mért költöznek be a zsidók oly iszonyú mennyiségben?
tatka46
2013. július 24. 10:58
Ki a fasz ez a újságíró?
BőröndÖdön
2013. július 24. 10:56
Zsóti,már megint tahó vagy,semmi több!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!