Válasz a Pesti Srácoknak: nyilvánosságra hozzuk a Norvég Alaphoz benyújtott pályázatot

2013. augusztus 21. 15:28

Eddig minden kormányzattal és gazdasági túlhatalommal szemben kritikus újságíróként jártam el.

2013. augusztus 21. 15:28
Bodoky Tamás
Átlátszó
„Őszintén értékelem aggódását az atlatszo.hu politikai függetlenségével kapcsolatban, azonban meg kell nyugtassam: azt semmilyen veszély nem fenyegeti. Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy eddig minden kormányzattal és gazdasági túlhatalommal szemben kritikus újságíróként jártam el: ennek eredményeként voltam közellenség a Matávnál az 1990-es években, így született meg 2006 őszéről a Túlkapások című cikksorozat és könyv, ezért foglalkoztam kiemelten a sávolyi beruházás visszásságaival. A Magyar Villamos Művek korrupciógyanús ügyleteit ugyanúgy pereltem, tényfeltártam és bíráltam a szocialista kormányok alatt, ahogy teszem azt a mostani vezetés visszaéléssgyanús ügyeivel kapcsolatban is. Ezért hoztam létre az atlatszo.hu watchdog NGO-t és oknyomozó portált két évvel ezelőtt.

Mindenkivel együtt dolgozom, aki osztja az információszabadság iránti elkötelezettségemet, és hajlandó tenni is a közélet átláthatóságáért: ügyvédként képviselt már Pelle Andrea, Desics Péter, Baltay Levente, Bodolai László, Schiffer András, Gulyás Gergely, Gáli Csaba, Sepsi Tibor és Tordai Csaba is. A mindenkori hatalom csahos kutyáitól rendre meg szoktam kapni, hogy egy másik politikai erő érdekében tevékenykedem, de már régen túltettem magam azon, hogy fasisztabérencnek vagy bajnaigárdistának tituláljanak.

A Fidesz-közeli Szabadság kör 2009-ben Szabadság-díjjal ismerte el az emberi jogok érvényesülése érdekében végzett tevékenységemet, és Gőbölyös Soma-díjban, Pulitzer-emlékdíjban, Minőségi Újságírás díjakban, az adatvédelmi ombudsman emlékérmében, és Daniel Pearl Award-ben is részesültem az alkotmányos alapjogok védelme érdekében kifejtett tevékenységemért és az oknyomozó újságírói munkám elismeréseképpen. Az atlatszo.hu 2012-ben elnyerte a Global Voices által adományozott és a Google által szponzorált, az online szólásszabadság védelmezéséért járó nemzetközi Breaking Borders Award kitünetést.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. november 07. 11:15
Ez hazugság az árnyalatni különbséget mindig éreztem.
Antigoné
2013. augusztus 23. 12:59
A Pulitzer Emlékdíjjal én nem dicsekednék: évekig csak egymásnak osztogatták a napkeltés balos megmondóemberek,és még csúsztattak is: gyakran csak szimplán Pulitzer-díjnak emlegették, ami ugyebár egészen más minőség. Egyébként sem elegáns a végén az öndicshimnusz.
Nosam
2013. augusztus 22. 00:58
Ez a csávó tényleg lőtt már mindenkire, nem csoda, ha mindenhol vannak ellenségei. Tudja nagyon jól, hogy ő csak egyet hibázhatna és széttépik a veszett kutyák mint a lábtörlőt. :D Nem vagyok benne biztos, hogy most jött el az a pont ahol hibázott volna. Most hogy kapott ilyen olyan alapítványi pénzt, hát van esze, hát miért ne a soros pénzéből legyen finanszírozva az általatok csak zsidóknak nevezett politikai betyárok visszásságai? Jobb lenne, ha a te pénzedből csinálná? Igen is, Soros pénzéből kell ezt felszámolni és tény-feltárni. :D
heep
2013. augusztus 21. 23:20
Szia. Te újságíró vagy, ha jól emlékszem. Ismered a Bodokyt? Ha igen, milyen ember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!