A TV2 a Mariana-árok fennsíkja

2013. szeptember 11. 20:12

A TV2 vezérigazgatójának állításai több ponton nem felelnek meg a valóságnak, illetve, ahogy azt a sajtójog nyelvén mondják, a valóságot hamis színben tüntetik fel.

2013. szeptember 11. 20:12
Kolosi Péter
hvg.hu

„A hvg.hu ma reggel interjút közölt a TV2 vezérigazgatójával, amelyben Simon Zsolt több helyen is beszél a piaci versenyről, és konkrétan az RTL-ről is. Állításai azonban több ponton nem felelnek meg a valóságnak, illetve, ahogy azt a sajtójog nyelvén mondják, a valóságot hamis színben tüntetik fel. (...)

Meglehetősen sántítanak az állítások azzal kapcsolatban is, hogy melyik csatorna milyen műsorral rukkol elő, illetve ki kit másol. Versenytársunk első számú vezetője úgy látja, hogy az RTL az anyacsatorna műsorait veszi át jellemzően. Ez persze részben igaz, hiszen a világon a legtöbb piacvezető csatornán nagyon sokszor ugyanazok a formátumok láthatók. De ha csak az utolsó néhány szezonnál maradunk, nem igaz ez nagyon sok műsorra (pl. A Széf, A kód, Barátok közt, Showder Klub, Csillag születik, X-Faktor, Vundersőn és Zuperszexi). Tény viszont, hogy Németországban a Voice a Pro7 / Sat1 csatornáin látható.

A 10 éves Megasztár annak idején a német RTL-en a mai napig is sikeresen futó Deutschland Sucht den Superstarral mutatott kísérteties hasonlóságot, a TV2 azután döntött a Hal a tortán »megalkotásáról«, miután megtudta, hogy megvettük a Come Dine with Me, azaz a Vacsoracsata licencét az angol ITV-től. És ne legyenek kétségeink, a Sztárban a sztár ötlete is akkor »született meg«, amikor egy versenytárgyalást követően az Endemol végül nekünk, és nem a TV2-nek adta el a Your Face Sounds Familiar licencét. És akkor még nem beszéltem a Gyanú árnyékában után hónapokkal képernyőre kerülő Családi Titkokról….”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. október 09. 23:42
A HVG meg a hamis szín? Melyik hamis a vörös, vagy a kontra színe a zöld? Prutty!
Ricochet
2014. január 23. 11:22
Ja, bagoly mondja...
feketemacska
2013. szeptember 17. 15:06
Elég szomorú,hogy a csatornák mindig a külföldi anyavállalat műsorait másolják,és nem képesek önálló alkotó munkára.Avagy nem is akarnak ilyet,mert sokkal olcsóbb a művi,levetett cucc. És a néző csüng rajtuk,nem lévén jobb dolga.
röviden
2013. szeptember 13. 14:16
Ezekre büszkék lehettek minketten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!