Uszodafűtögetők

2013. október 21. 07:22

A rezsicsökkentés nem segély, bár sokaknak nagy segítség. Nem rászorultsági alapon működik. Nem csak azoknak jár, akik keveset keresnek.

2013. október 21. 07:22
Villányi Károly
MNO

„Vannak dolgok, amiket a szocialisták és szövetségeseik sosem fognak megérteni. Ilyen például, hogy a rezsicsökkentés nem segély, bár sokaknak nagy segítség. Nem rászorultsági alapon működik. Nem csak azoknak jár, akik keveset keresnek. A fogyasztói árhoz ugyanis semmi köze a kompenzációnak, a támogatásnak. Egyszerűen arról van szó, hogy néhány külföldi multinacionális cég egészen napjainkig indokolatlanul nagy összegeket szivattyúzott ki Magyarországról. Nálunk az európai országokhoz viszonyítva megmagyarázhatatlanul magasak voltak a közműszolgáltatások díjszabásai, különösen, ha az átlagbéreket vesszük figyelembe. A magyar emberekkel ugyanis mindent meg lehetett tenni. Eddig.

De ha Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila és társaik, csak azért, mert átlagon felüli fizetéssel büszkélkedhetnek és továbbra is támogatni szeretnék a szóban forgó külföldi társaságokat, havi rendszerességgel nyugodtan utalhatnak nekik egy szerényebb összeget. Bár jobban tennék, ha inkább mondjuk a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt választanák. Így valószínűleg jobb helyre kerülne a rezsicsökkentés miatt feleslegessé váló pénzük, mintha a multikhoz vándorolna, s a rászorultság elve is érvényesülne. Egyébként pedig miért is kellene annak a néhány száz medencetulajdonosnak többet fizetnie a vízért, a gázért, illetve az áramért, mint másoknak? Rájuk eddig sem vonatkozott más díjszabás. A demagógia nem ismer határokat. A lélegeztetőgépek után most jönnek az uszodák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. október 21. 09:57
Luxus uszoda a Gyurcsány-villában Igazságosság, szociális érzékenység blablabla... Meg élményuszoda 65.6 millióért... Ez ám a jóléti rendszerváltás! Gyurcsányék 1995-ben körülbelül harmincmillió forintért, vagyis mai értéken 65,6 millió forintért építettek uszodát. A hazai uszodatechnikai piac egyik meghatározó résztvevőjeként számon tartott Kerex Kft. tulajdonosa a Magyar Nemzetnek elmondta, 65,6 millió forintból egy 200-300 négyzetméteres élménymedencét, vagy egy komplett vízgépészettel fölszerelt 25 méteres sportmedencét is meg lehet valósítani. Az országban eddig több mint ötezer magáncélú és közösségi használatra szánt medencét megvalósító Kerex vezetője úgy emlékszik, magánszemélytől még soha nem kaptak ilyen hatalmas összegű megrendelést.
Zokni
2013. október 21. 08:59
"Egyébként pedig miért is kellene annak a néhány száz medencetulajdonosnak többet fizetnie a vízért, a gázért, illetve az áramért, mint másoknak?" - kérdi. Hát, sztem. Több oka van. Egyrészt azért, mert a közösségi szolgáltatások infrastruktúrája úgy épül ki, hogy az átlagos egyénenkénti fogyasztást lássa el erőforrással, energiával. És a tapasztalatok szerint az átlagosnál nagyságrenddel (!) magasabb igénybevétel a hálózat átlagosnál magasabb - és már nem arányos - karbantartását igényeli. Másrészt azért, mert végeredményben a szolgáltatásokban természeti erőforrásokat használunk, melyek mennyisége véges - még valahol a vízé is -, ezért az átlagos igénybevételt meghaladó mennyiség elleni ösztönzés épül bele az árba. Harmadrészt azért, mert a közösség a közösségi igényekhez építette ki a szolgáltatási rendszert. Mely egy bizonyos létfenntartási igényszint elismerését jelenti. És meglehetősen igazságtalan az "élettől", hogy egyeseknek ehhez a saját uszodájukban egy kis reggeli magányos tempózásra van szüksége (Bástya elvtárs), míg mások reggelre ébredve legfeljebb a lázálmaik miatti izzadságban fürödhetnek csak meg. Ezért az előbbi legalább az arányosnál fizessen többet.
Wazze
2013. október 21. 08:13
"inkább mondjuk a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt választanák" Így van ez jól... Hisz a francia zsidó rém biztos nem viszi a pénzt külföldre! Jobb helyet talált neki: potenciális gyilkosokat tenyészt ki... Valóban, így mindenki jobban jár!...
gyurmandia
2013. október 21. 07:55
Az Mszp nem tehet mást: forgasson egy oktató videót erről is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!