Az autonómia menő!

2013. október 27. 17:34

Szörnyű, hogy ebben az országban azok állnak ki sokszor nagy hangon a határon túli magyarok mellett, akik saját magyarországi kisebbségeikre magasról tesznek.

2013. október 27. 17:34
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

Az olyan területeken mint Románia vagy Magyarország, a demokratikus működés egyik alapja a kisebbségek védelme. Az önrendelkezés megadása, a kisebbségek védelme a többségi társadalommal szemben, legyenek azok akár magyarországi cigányok, vagy erdélyi magyarok, az egyik legfontosabb szempont, ami egyúttal ezen országokban a demokrácia állapotát is megmutatja.

Szörnyű, hogy ebben az országban azok állnak ki sokszor nagy hangon a határon túli magyarok mellett, akik saját magyarországi kisebbségeikre magasról tesznek, de még szörnyűbb, hogy sokan akik a magyarországi kisebbségek mellett kiállnak, nem értik meg, miért fontos ezt megtennünk a határainkon túl, a magyar kisebbség védelmében.

Baloldali, zöld vagy liberális alapállásról, az európai értékek hívei, egyszerűen nem tehetnek mást, mint értékeikből kiindulva támogatniuk kell minden kisebbség jogát az önrendelkezésre! A mai székely menetelést saját értékeiből kiindulva más-más alapelven minden olyan állampolgárnak támogatnia kell, amely elkötelezett a kisebbségek védelmében! (...) Hiteltelen lenne kiállni a határon túli magyar közösségekért, a Benes dekrétumok ellen, úgy, hogy nem teszünk meg mindent a magyarországi cigány kisebbség védelmében, és a velük való közös együttélésért.
Úgy hogy nem tudok mást mondani, hajrá székelyföldi autonómia!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2013. október 28. 09:42
Nem tudom, hogy valaki elsütötte-e már a nyilvánvaló riposztot, de szörnyű, hogy ebben az országban azok nem állnak ki a határon túli magyarok, a saját véreik mellett, akik máskor a fokföldi feministáktól kezdve az eszkimókon át minden kisebbség miatt nagy hangon aggódnak.
fogd a pénzt és kuss
2013. október 28. 07:39
ugye milyen szar mikor visszahulik a fejetekre a saját szarotok? kinitokban már nem tudtok mit csinálni. pedig ez neltek nem csoki faszikám hanem szar. hiába mondod hogy menõ svájci csoki hehehe
blackhorse
2013. október 27. 22:52
Ez simán hülye és vadliberális!Költözz oda öreg a Tiszaburára!!!
Obulus
2013. október 27. 21:58
"Az autonómia menő!" Az. Csak nem kéne a magyarnáciknak nyomulni, mert azzal ártanak az ügynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!