Ha pert nyernek a kisemmizett emberek, a kormány hoz egy törvényt ellenük

2014. február 25. 08:42

A Fidesz egy ördögi kört hoz létre a szegény embereknek. Ha elveszted a lakásod, nem építhetsz kunyhót, ha kunyhót építesz lerombolják, ha az utcán akarsz lakni, börtönbe csuknak.

2014. február 25. 08:42
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

„Az elmúlt hónapokban több bírósági ítélet is jelezte, a korábbi ombudsmani határozatokat megerősítve, hogy jogszerűtlen embereket otthonukból, mindenféle előzetes eljárás, illetve későbbi elhelyezés nélkül kitenni. Ma például a 2011-es zuglói kunyhólakók ügyében döntött így a testület. A kormány pedig gyorsan reagált, a szabálysértési törvény végrehajtási rendeletébe írná bele, akkor és úgy bonthatja le az önkormányzat emberek otthonát ahogy akarja.

A Fidesz egy ördögi kört hoz létre a szegény embereknek. Ha elveszted a lakásod, nem építhetsz kunyhót, ha kunyhót építesz lerombolják, ha az utcán akarsz lakni, börtönbe csuknak, vagy közmunkára ítélnek. Ha szállóra mennél, jó eséllyel a pároddal nem lehetsz együtt, és ha van állatod azt nem viheted. Nem élhetsz önálló életet, nem lehetsz egyedül, ha egyáltalán bekerülsz a túltelített rendszer valamelyik részére.

Mindeközben évről-évre több a hajléktalan embere. Az előző kormányok és a mostani kormány még brutálisabb szegény ellenes politikája miatt, évről évre egyre több a szegény ember, akiket a leépített szociális ellátórendszer nem tud megvédeni. Kitörésre, kikerülésre a rendszerből pedig semmilyen esély nincsen, a kormány ilyen programmal gyakorlatilag nem is foglakozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2014. február 25. 12:28
Tegnap végigmentem a Deák téren és a Ferencziek terén.Telis teli fekvő, alvó, vizelő, csipás és koszos paplanok alatt fetrengő hajléktalanokkal. Nem úgy néztek ki, mint akiket üldöznk.Mindenikőjük a tiltott zónákon belül volt, úgyhogy magas ívben szó szerint szarnak a rendeletekre. Szerző hazudozhatsz, de néha menj el sétálni, vagy menj be a kórházakba ahová csőstől járnak a hajléktalanok ( nem a sajátjukba, mert szívből utálják egymást)követelik a legdrágább antibiotikus kezeléseket és fenygetőznek az ombudmannal. Seggfej, ne etess folyton.És különben is dögunalom, hogy mással sem tudtok foglalkozni mint hajléktalanok, abortusz, cigányok.
fofo
2014. február 25. 11:35
Azt nem értem, hogy ezek az álszent, "szociálisan érzékeny" emberek, mikor jutnak el a sajnálatban odáig, hogy ne csak dumáljanak, hanem tegyenek is valamit ezekért a szerencsétlen sorsú emberekért? Mondjuk, hogy befogadnak egy-két embert a lakásukba, nyaralójukba, vagy felajánlják a kertjüket viskók építésére! A bíróság döntése felháborító, mert az szentesíti a törvénytelenséget. És arról már nem is beszélek, hogy az otthontalanok egy része azért otthontalan, mert a bíróság, valamilyen ok miatt kirakta őket a lakásukból.
geraz51
2014. február 25. 10:25
Ha elmész az idegorvoshoz a zárt osztályra szállítanak.
pedroamigo
2014. február 25. 09:52
Ez biztos a felebarátaik iránt érzett mérhetetlen keresztyényi szeretetükből fakad. Ahogy mondani szokták: lefelé taposnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!