Szélsőjobboldaliak támadtak be egy kiállítást Budapesten

2014. március 22. 09:34

Ezek a szkinhedek azért mentek tegnap a Kockába, hogy demonstrálják, aki nem úgy gondolkozik mint ők, azokat – ha lenne erejük – eltipornák.

2014. március 22. 09:34
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

7 óra magasságában még nyugalom és béke honolt a Kazinczy utcai Kockában. Az emberek békésen söröztek, párok, baráti társaságok üldögéltek péntek révén a szórakozóhelyen, és előtte. Csak páran figyeltek fel arra, hogy két rendőr érdekezett a vendéglátóipari egységhez, egy alacsony kopasz, és egy idősebb szakállas úr társaságában. Bár az később se derült ki mit kerestek ott a rendőrök akkor, és miért nem jöttek később, a kopasz és a szakállas mintegy 20 perc múlva visszatért, akkor már kb 15 szkinhed társaságban akiknek vezetőjével már találkozott korábban a cikk szerzője. Ő vezette csaknem egy évvel ezelőtt azokat a focihuligánokat akik az ELTE BTK-n tartott egyetemfoglalást próbálták megzavarni.

A kopasz urak betértek a kocsmába és egyenesen a legfelső szintre mentek, ahol egy zárva lévő ajtó állta útjukat. Ott felsorakoztak majd levonultak a kocsma részbe, és hangosan követelték, a kiállítását tartó Koby álljon elébük. Miután ez többszöri felszólításra se történt meg, liberálisoztak egyet, majd közölték figyelmeztetést hagynak itt a hazug liberálisoknak, és szórólapokat szórtak szét a helyen, kimasíroztak. A kamerásuk még hosszan vette ahogy a kocsma közönsége szedi össze a szórólapokat.

A nyomásgyakorlásnak vannak bevett, demokratikus eszközei, ilyen a bojkott, ilyen a petíció írás, ami ebben az ügyben előző körben már sikeres is volt, hiszen a Tisza cipő végül nem árusította a Koby nevű alkotó termékeit. Lehet röhögni a szélsőjobbos bandán - mi is ezt tettünk később pár sör elfogyasztása mellett – de igazából nem érdemes. Ezek az emberek azért mentek oda, hogy fenyegessenek, hogy félelmet keltsenek, hogy megalázzanak más embereket csak azért, mert más az ízlésük, mert más jön be nekik, most speciel a képzőművészetben.

Ezek a szkinhedek azért mentek tegnap a Kockába, hogy demonstrálják, aki nem úgy gondolkozik mint ők, azokat – ha lenne erejük – eltipornák. Nekik ez a gondolatviláguk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. március 23. 12:54
"Lehet röhögni a szélsőjobbos bandán - mi is ezt tettünk később pár sör elfogyasztása mellett " Persze amikor ott voltak akkor lapítottatok, mint szar a fűben, mi? Nagy harcos antifasiszta.
Geszler Herrmann
2014. március 23. 09:21
Tipikus, szórakoztatóan ostoba liberális böffentés ez, nem véletlen rögi ki ezeket a libsi agyhalottakat mindenki. Először betámadták, az írásból kiderül, hogy csak odamentek, a betámadás egészen mást jelent. Utána jön egy értelmetlen esetlírás, tisztára mintha történt volna valami. Természetesen, hogy odamentek és az átlagosnál kevesebb hajuk volt, így megfélemlítésről kell beszélni. Ez az idióta aki ezt irta még nem járt olyan helyen ahol valóban megfélemlítik az embereket, mert akkor tudná, hogy nem sörözgetne tovább nyugodtan. Majd a szokásos, ostoba, naiv, tipikus drogos okoskodás a agysejt nélküliek demokráciájáról: "A nyomásgyakorlásnak vannak bevett, demokratikus eszközei, ilyen a bojkott, ilyen a petíció írás" Szóval akkor a vigadó előtti libsi fetrengő tiltakozás is messze eltér a demokrácia játékszabályaitól. Majd a végén a moralizálás mikor a szánalmas hülye kiröhögi azt aki szánalmas hülyének gondol. És függöny.
szabadhajdu
2014. március 22. 19:04
Oszt törvényt sértettek?
puszika
2014. március 22. 17:37
Figyelj félHubi!! Ezek a Bajnai-huszárok azért mentek a Lendvay utcába,az EMMI-hez,a felújított Vigadóhoz,a Szabadság térre,az Új Színházhoz,a Sándor Palotához,az egyetemekre,........és sorolhatnám még hosszan,hogy demonstrálják,aki nem ugy gondolkozi mimt ők -HA LENNE EREJÜK- ELTIPORNÁK! Hát ez a dolgok jelenlegi állása félHubi!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!