Teljes gőzzel épül a királyság Magyarországon

2014. június 10. 14:07

Orbán mégis hogy gondolja, hogy hitelesen szól a szájából „a néppel, a népből, a népért” frázis? Azt is biztos hallotta, hogy a diktátorok előszeretettel hivatkoznak a nép érdekeire.

2014. június 10. 14:07
Dercsényi Dávid
Hír24

Ezért nem is csoda, hogy iszonyatosan felduzzasztotta a Kancellária hatalmát, amelynek élén Lázár János áll. A magyar politikai-hatalmi berendezkedés egyre jobban közelít a német kancelláriai képviseletre, azzal a különbséggel, hogy az ott létező hatalmi gátak (fékek és ellensúlyok) itthon nem léteznek. Pl. a német kancellári berendezkedés fontos eleme a miniszteri felelősség és önállóság. Ezzel egy időben Orbán úgy nyilatkozik: aki Lázárt támadja, őt támadja. És ezzel pont ezt az önállóságot és számonkérhetőséget szünteti meg. (No meg persze fenntartja a háborús retorikát – most össze kell fogni, most nincs itt a bírálat ideje, elvégre már a norvég pénzügyi tankok támogatási lánctalpa is a magyar földet szaggatja felfele.)

Orbán már többször tettekkel mutatta ki, mit gondol a magyarok köztársaságáról – tán a legerősebb gesztusa dr. (?) Schmitt Pál államelnöki kinevezése volt. Aki egy ilyen szellemi kapacitású, ilyen mértékű autonómiával bíró embert tesz az ország legfőbb közjogi méltóságának székébe, az el is mondta, mire tartja a köztársaság intézményét. (Persze a szimbolikus lépések mellett nemszimbolikus, politikai lépések tömege bizonyítja, mire tartja a köztársasági, demokratikus értékeket Orbán.)

Teljes gőzzel épül a királyság. A szólásszabadság épp egy hármas sorozást kapott a bordáira (reklámtörvény, kommentelési ítélet, origo), a kormány a Várba költözik, és ott letekint az alattvalóira, akik vadonatúj zenélő biciklik mellől boldogan integetnek fel. Szemükben az öröm könnyei csillognak. A Nagy Testvér szeret minket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. június 10. 21:30
"Teljes gőzzel épül a királyság Magyarországon" Helyes; én már nagyon várom.
Negue
2014. június 10. 20:46
Ezt a diktátorozást nem tudják megunni, pedig már a nyavalya sem figyel rá, de ők továbbra is imádják kiröhögtetni magukat!
tango47
2014. június 10. 20:17
Imádom az ilyen fokú tárgyilagosságot, amikor az AB döntéséért is Orbánt okolják. Ennél már nincs alább. Ez az az eset, amikor a fék, vagy ellensúly visszanyal.
bsandor
2014. június 10. 19:35
egyetértek,monarchiát,kiegyezést horvátokkal,szlovákokkal,szlovénekkel....talán,szerbekkel,románokkal...igaz, Duna menti királyságot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!