El kell innen menekülni! Addig, amíg nem késő!

2014. július 10. 13:06

Amíg az ellenzéki képviselők az egyéni- és pártérdekeikről a közjó érdekében nem mondanak le, a diktatórikus hatalomgyakorlásnak csak egy teljes gazdasági összeomlás vethet véget. Vagy polgárháború. Amelytől Isten óvjon mindannyiunkat!

2014. július 10. 13:06
Fapál László
Viszkisdoboz

„Azt szeretném, hogy gyermekeink egy szabad országban éljenek, ahol politikai utasításra, valódi bizonyítékok nélkül nem lehet vádat emelni emberek ellen. Ahol a munkavállalás, a boldogulás, a tehetség kibontakoztatása nem politikai hitvallás kérdése. Ahol az autonóm civil társadalom és a sajtó elég erős ahhoz, hogy megvédje az emberek jogait. Ahol az állam nem szól bele a mindennapi életünkbe. Ahol észre sem vesszük, hogy a politikai pártok léteznek, mert a közjó számukra azt jelenti, hogy minden intézkedésük valóban, a szó legnemesebb értelmében a közösség érdekeit szolgálja, és nem egyes politikai pártok és holdudvaruk nyers gazdasági érdekeit. Olyan országban akarok tehát élni, ahol egyetlen politikai párt sem arra törekszik, hogy pillanatnyi politikai előnyökért egyeduralmat valósítson meg.

S ha ezt végig gondolom, akkor arra jutok, amire már a múltban számtalan családfő, édesapa. El kell innen menekülni! Addig, amíg nem késő! 

(...)

Az a nép, amely szabadságával nem tud mit kezdeni, és helyette Orbán Viktor vagy bárki más egyeduralmát választja, megérdemli a szolgaságot.

A parlamentarizmus eszméjének igazi megcsúfolása a díszletellenzék országgyűlésbeli szerepvállalása, ami óhatatlanul legitimálja az orbáni diktatúrát. Az ellenzéki képviselők azon kívül, hogy felveszik nem csekély tiszteletdíjukat, valójában semmi érdemlegeset sem tehetnek a plenáris üléseken és a bizottságokban. Amíg az ellenzéki képviselők az egyéni- és pártérdekeikről a közjó érdekében nem mondanak le, a diktatórikus hatalomgyakorlásnak csak egy teljes gazdasági összeomlás vethet véget. Vagy polgárháború. Amelytől Isten óvjon mindannyiunkat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2014. július 11. 01:31
"Ahol észre sem vesszük, hogy a politikai pártok léteznek, mert a közjó számukra azt jelenti, hogy minden intézkedésük valóban, a szó legnemesebb értelmében a közösség érdekeit szolgálja, és nem egyes politikai pártok és holdudvaruk nyers gazdasági érdekeit. Olyan országban akarok tehát élni, ahol egyetlen politikai párt sem arra törekszik, hogy pillanatnyi politikai előnyökért egyeduralmat valósítson meg." Illetve ha "balos" kormány van, akkor persze minden rendben van, igaz? A korrupció olyankor teljesen ismeretlen fogalom,ők soha nem törekedtek, nyers gazdasági érdekeik megvalósítására, csak a közjót, szolgálták és nem részesítették soha, semmilyen kivételezésben a saját embereiket. Fapál úr, ha ön ezt komolyan gondolja, akkor már rég el kellett volna menekülnie ebből az országból! Ha viszont iróniának, vagy humornak szánta az írását, akkor jó! Tényleg nagyot lehet rajta röhögni.
tango47
2014. július 10. 20:25
Ha működne az igazságszolgáltatás, már csak a beszélőkön lázíthatna - egyenként a látogatókat.
Ouroboros
2014. július 10. 20:22
Godspeed. Egyetértek, csak az én horgonyaim túl erősek.
Senye Péter
2014. július 10. 17:54
Nem csak 'Egyedül vagyunk' (Széchenyi), de idegenek is vagyunk mindenhol. Ezt tudnia kell mindenkinek, aki 'menekülni' akar innen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!