Kunhalmi egyébként még nem döntött a folytatásról

2014. szeptember 18. 11:35

Tegnap este Kunhalmi Ágnes az Egyenes beszéd című ATV-műsor vendége volt. A tízből mintegy hét perc jutott az interjúalanyra, aki tízszer használta az „egyébként” kifejezést.

2014. szeptember 18. 11:35
Zöldi László
Médianapló

Tegnap este Kunhalmi Ágnes az Egyenes beszéd című ATV-műsor vendége volt. A téma most azért mellékes, mert olyan jelenséget vettem észre, amin általában is érdemes eltűnődni. A tízből mintegy hét perc jutott az interjúalanyra, aki tízszer használta az »egyébként« kifejezést. Amidőn ma reggel ismét megnéztem a felvételt, föltűnt, hogy az egyébkéntezés az ötödik perc után szaporodott el. Oka a fáradtságra vezethető vissza. Az interjúalany azok kategóriájába tartozik, akik kéthasábnyi (tízpercnyi) lehetőséget kapnak a nyilvánosság képviselőitől. Ez az államtitkárok szintje - egy hasáb jut a mezei honatyáknak és -anyáknak, három a minisztereknek, és négyhasábnyi (egész újságoldalnyi) szöveg dukál a miniszterelnöknek.

Az a benyomásom, hogy a pályakezdő politikus egyelőre nem képes mondandóval kitölteni a beszélgetés második felét. Nehezen fűzi egymáshoz a szavakat, és mondat közben néhány másodpercig tépelődik, hogyan is folytassa. Erre a beszédhelyzetre mindenki másként reagál. Van, aki reflexszerűen hajtogatja, hogy „azt gondolom”, ami hajaz az I think-re. Aki mutatná is, hogy tud angolul, azt nyögdösi, hogy ’am’. Aki pedig magyarul keresi a szavakat, őzik, ezik (mint Rogán Antal), esetleg Kunhalmihoz hasonlóan kiválaszt egy töltelékszót, amelynek ritmikus ismételgetésével fölkészülhet a mondat folytatására.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. szeptember 18. 19:11
Az még csak hagyján,hogy a szavakat nem tudja megfelelően használni. De a gondolatait sem tudja rendszerbe foglalni.Ha hallgatja az ember olyan érzése van,hogy mindent egyszerre akar elmondani. És egy nagy katyvasz lesz a dologból. Ilyenkor szokta mondani Kálmán Olga,amikor már nagyon unja a szöveget,"Na majd meglátjuk" és egy "köszönöm"-mel elvágja a hablatyolás folyamát. Látszik ,hogy az akolbéliből már nagyon elege van!!!!
kjkj945
2014. szeptember 18. 16:43
Kunhalmi egyébként nem tud dönteni, eddig sem tudott!
hátakkor
2014. szeptember 18. 16:34
"Az a benyomásom, hogy a pályakezdő politikus egyelőre nem képes mondandóval kitölteni a beszélgetés második felét." Kellett a pénz, már nem fiatal..
Trükkök Százai...
2014. szeptember 18. 14:56
Azért halkan megjegyezném, hogy a szösszenet nem Kunhalmira van kihegyezve, ő csak a témaindító. Inkább még egy adalék arra vonatkozóan, hogy ki kéne ganyézni a Tisztelt Házat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!