ÉBRESZTŐ!

2014. október 30. 08:04

Az internetadó kapcsán kirobbant tiltakozás hullámai talán még idejében felébresztik az ország sorsáért, és nem csak a saját karrierjük alakulásáért aggódó, hatalmon lévő illetékeseket.

2014. október 30. 08:04
Michnai Attila
Michnai Attila adóblogja

Az internetadó kapcsán kirobbant tiltakozás hullámai talán még idejében felébresztik az ország sorsáért, és nem csak a saját karrierjük alakulásáért aggódó, hatalmon lévő illetékeseket.

Aki látta a kedd esti tüntetés képeit, netán személyesen is részt vett azon, különösebb erőlködés nélkül is rájöhet az ott megnyilvánuló népakarat lényegére, amely egyetlen szóba összesűrítve úgy szól, hogy Ébresztő!

Ébresztő a még mindig a kétharmad mámorában fetrengő kormányzati elitnek és haszonhúzó sleppjének, ébresztő a háttérből mind gátlástalanabbul ötletelő állítólagos »okosaiknak«, a rájuk a jelek szerint valódi hozzáértésük híján kritika nélkül hallgató, vezető pozíciót szerzett egyéneknek, és ébresztő az egykori hatalmát a legutóbbi időkig átmenteni bíró kommunista elit áldozatainak, a mindenkori jobboldal elkötelezett szavazóinak is!

Ébresztő, mert minden jel szerint betelt a pohár a különben a végletekig türelmesnek látszó magyaroknál, mert ők ily alkalmakkor, amikor tudniillik minden kényelemszeretetük ellenére kirobbantják őket foteljükből, kedvenc kocsmájukból és még ki tudja honnan, nos ők ilyenkor nem szoktak szórakozni! Ők ilyenkor minimum szobrot, de inkább kormányt, netán éppen rendszert szoktak le-, avagy megdönteni, lásd 1956, 1989, de akár 2006 mintáját is.

Mert ugye tudjuk jól, hogy nem holmi havi hétszáz forintos, ráadásul minden jel szerint a busás jövedelmeket zsebre vágó szolgáltatókra kirótt adó miatt vonultak az utcára a minap tízezrek, akiknek a torkán az elmúlt években ennél sokkal, de nagyon sokkal súlyosabb dolgokat tolt le a kormányzat minden nehézség nélkül. És még csak nem is a hatalmukat a legutóbbi időkig minden nehézség nélkül átmentő, ám azt 2010-ben egyértelműen elvesztő, az egykori szocialista rendszer haszonélvezőinek bajkeverése van a háttérben. De nem ám!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. október 30. 16:24
Karcolt 2014. október 30. 12:32 fakad és a mindent átszövő korrupcióval. " Meséljen erről a mindent átszövő korrupcióról. Már ötödik éve tornáznak a mértékadó művelt nyugattal ezen és még semmit nem tudtak kitermelni. Szóval mi is van ezzel a korrupcióval? Ha lehet, konkrétan karcoljon, nem Jóbarát elvtárs módra.
catalina9
2014. október 30. 10:17
És még csak nem is a hatalmukat a legutóbbi időkig minden nehézség nélkül átmentő, ám azt 2010-ben egyértelműen elvesztő, az egykori szocialista rendszer haszonélvezőinek bajkeverése van a háttérben. De nem ám!” Bizony nem! Azok vannak a háttérben, akiről maga hallgat. "...Charles Gati, Bajnai Gordon, Simonyi András. Mindhárman jelenleg a Johns Hopkins Egyetem alkalmazottjai akár egy alakuló árnyékkormány tagja is lehetnének. Kétségkívül, hogy a Johns Hopkins a magyar ellenzék egyik legerősebb amerikai bástyája. Itt tanít Charles Gati, itt volt professzor a külügyminiszter-helyettes Philip Gordon, itt szerzett doktori címet Tomicah Tillemann, Tom Lantos unokája, Hillary Clinton tanácsadója. A jelenlegi magyar kormány heves bírálói...."
balbako_
2014. október 30. 10:14
Ébresztő! Azért az sem semmi, ha valaki barikádra szólítja a népet a multik extraprofitjáért. Hol a hülyeség és szervilizmus határa?
Senye Péter
2014. október 30. 08:45
Annyi igaz az egészben, hogy kis kövekbe könnyebben belebotlunk, mint a nagyobbakba, mert az utóbbiakat ki szoktuk kerülni. De most a nagyobbakat, az ország gazdasági kiszipolyozását okozókat kell eltávolítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!