Éljen az EU – vége!

2015. január 31. 15:20

A görögországi radikális bal/radikális jobboldali koalíció megjelenésével már megjelent az aggodalom az Európai Unió létének megszűnése miatt.

2015. január 31. 15:20
Lovas István
Magyar Hírlap

„Az egyébként oroszbarát Sziriza magatartásától igen sok függ majd. A félelem már a brüsszeli NATO-központra is rátelepedett. Az EU-ban és ott is páni félelemmel azt latolgatják, hogy a spanyol dominó után mi jöhet? Nagy-Britannia kilépése az unióból? Dánia búcsúja? Az új portugál balradikális Tempo de Avancar megalakulása? FPÖ-győzelem nyugati szomszédunknál? A francia Nemzeti Front Marine Le Penjének 2017-es győzelme az elnökválasztáson? Az, hogy az unió polgárai alulról mondják ki hangosan, mit gondolnak a »sajtószabadság« »szent« értékeiről egy olyan EU-tag Franciaország példáját látva, ahol egy kilencéves gyerek politikailag nem korrekt locsogása rendőrségi ügy?

Netán az arra rádöbbenő magyarok tovább fokozódó unióellenessége, akik nem értik, hogy 1990-ben az egypárti kommunista zsarnoki rendszerben a Magyarországon elért életszínvonal miért lehetett közelebb az osztrákhoz, mint ma, noha huszonöt éve tombol nálunk a piaci rendszer, és már tíz és fél éve uniós tagok vagyunk? A Ciprasz-féle politikusokat az Udo Ulfkotte-i pórázon tartott és irányított nyugati sajtó eddig populistának nevezte.

A korábban említett New Statesman-cikk végén ez áll: Ciprasz »egy olyan új megállapodás hordozója lehet, amely a populizmussal szembe populizmust állít úgy, hogy a hatalmi rend pártjai a történelem szemétdombjára kerülnek«. Az Egyesült Államok legkitűnőbb elnöke, Ronald Reagan már 1982-ben ugyanezt a sorsot ígérte a Szovjetuniónak. Megmosolyogták. Korunkban a dolgok már felgyorsultak. Van ok optimizmusra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2015. február 01. 17:14
Álmodozik a bértalpnyaló !!??
vakhangya4
2015. február 01. 16:19
""""„Az egyébként oroszbarát Sziriza magatartásától igen sok függ majd. A félelem már a brüsszeli NATO-központra is rátelepedett. Az EU-ban és ott is páni félelemmel....""" Azért úgy kíváncsi leszek majd a görög-török együttélés újabb fejezetére, mikor a görögök kilépnek az EU-ból és a NATO-ból is, drága Pistám.
cochabamba
2015. február 01. 00:48
Hihetetlen hogy hogy újjong itt a sok proli egy ilyen fasiszta idióta írásán mint a Lovas... igazábol azt nem értem hogy egy szélsőjobbos miért gondol nosztalgiával a kádárkorszakra... hogyne, közelebb voltunk ausztriához.. minden jobb volt.. éljen kádár... vagy nem? trotli bagázs..
duzur
2015. január 31. 22:12
Ha még nem létezne az EU, akkor ki kellene találni. Persze nem éppen ilyenre. Nehéz egy közösségben megtalálni mindig a közös nevezöket, de még nehezebb a mai világban külön-külön boldogulni. Az EURO is meg fog maradni mint közös valuta, de lehet, hogy a gyengébb tagországokban lesz mégegy paralell fizetö eszköz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!