VS: A közmédiára akar támaszkodni Orbán

2015. január 15. 09:09

Múlt héten találkozott Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypárti médiumok vezetőivel, akiknek elmondta: a jövőben első sorban a közmédiára kíván támaszkodni a kormány – értesült több független forrásból a VS. Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a találkozó tényét megerősítette, de többet ő sem árult el.

2015. január 15. 09:09

A közmédiára kíván támaszkodni a kormány – a VS több forrásból is úgy értesült, hogy ezt mondta el egy múlt heti informális találkozón Orbán Viktor a kormánypárti médiumok vezetőinek. A meghívottak között szerepelt a VS szerint többek között Élő Gábor és Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet és az MNO; Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió; Borókai Gábor, a Heti Válasz; illetve Bencsik András a Demokrata képviseletében. A lap szerint Orbán kifejtette, hogy nem tartja szükségesnek mostantól a kormánypárti médiumok támogatását, és megszűnik az eddigi viszony a Fidesz és a kormánypárti médiumok között.

A VS szerint a médiumok vezetőinek Orbán elmondta: a kormány és a Fidesz mostantól a közmédiát tekinti az elsődleges csatornának üzenetei közvetítésére, így állami hirdetésekre ezek a lapok nem nagyon számíthatnak. A VS megkérdezte az állítólagos résztvevőket is az elhangzottakról. A lapnak egyedül Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője nyilatkozott, aki megerősítette, hogy volt ilyen találkozó, de szerinte sokkal szélesebb volt a meghívottak köre.

A VS írása emlékeztetett arra, hogy a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó jobboldali médiumok, így a Hír TV és a Magyar Nemzet is leépítésekre kényszerültek a kormánypárti vállalkozó és a Fidesz éleződő vetélkedése óta. Ráadásul nemrég jelentették be, hogy a közmédia egyes csatornája hírcsatornává alakul át.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. szeptember 14. 12:58
Szia! Mi újság a Marson?
gwrf
2015. február 06. 22:07
az a baj, hogy sokuknak már nem is kényelmetlen, ha ledroidozzák őket. Büszkén, öntudatosan nyalnak. A szervilizmus, a pártfegyelem, az ellenvélemény kizárása, a "velünk vagy ellenünk"-elv hirdetése a szemükben erény, nem valami nehezen leplezett jellemhiba.
Paul Légère
2015. február 06. 15:07
3..2..1..Indul a verseny a bejutásért az új pártmédiába.
Fahrenheit 451
2015. február 06. 14:49
Mindenre támaszkodik, ami közpénzből működik. Nem férne hozzá, összeomlana.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!