Hírünk a világban

2015. február 26. 12:46

Manapság csatározok, hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből.

2015. február 26. 12:46
Frei Tamás
Figyelő

„Bevallottam, hogy magyar vagyok. Újabban sokszor átfut az agyamon, hogy elkerülendő a lesajnálást és a sokak szeméből sugárzó megvetést, azt kellene mondanom, hogy Finnországból érkeztem. És akkor megúsznám azokat a perceket, melyeket egyre többször és mind hosszabban magyarázkodással és mentegetőzéssel töltök.

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen jó is volt régen Puskás, a Rubik-kocka és az 56-os szabadsághősök országából valahová megérkezni...

Manapság viszont magyarként már különböző nyelvekre váltva csatározok az adott körben a finneknek azonnal kijáró, legalább semleges kíváncsiságért, hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. február 27. 08:44
Mert magyar, meg a faxom!
Droite
2015. február 27. 00:12
Mondd azt hogy roman vagy, lehet hogy felajanlanak rogton 20€ hogy rantsal le valakit egy parkban...
választópolgár
2015. február 27. 00:05
A tipikus európai álompolgárokkal állt szóba, akik a szí nn-ből és az rtl csoport "híradóiból" tökéletes, efogulatlan és maximálisan korrekt képet kapnak Magyarországról. Vagy azoktól a magyar államplgársággal rendelkező hazánkban ideiglenesen féllábbal és félszívvel tartózkodó aknamunkásoktól, akik minden lehetőséget megragadnak hogy Magyarországot feljelentsék a zeuban. Ha már ilyen nagy általánosságban beszélt frei nem megnevezve az országot társaságot, mi is elemezhetnénk a fejlett demokratikus haladó szuperlatívusz nyugat bomlástüneteit ugyanilyen általánosságban. Egy példa: Egy hazánkba költözött Hollandiai eredeti Holland: "akkor döntöttem el ,hogy végleg kivándorlok ebből az élhetetlen országból, amikor az utcán megláttam egy hirdetési plakátot amin egy nő egy kutyát szop..tt.
1120
2015. február 26. 21:14
"Bevallottam, hogy magyar vagyok." ÉS AZT IS BEVALLOTTAD, HOGY ÁLBÉRGYILKOSSAL CSINÁLTÁL INTERJÚT, TE ROHADÉK?!?!?! A pofám leszakad, te szarjankó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!