Egy következmények nélküli világ?

2015. február 02. 18:54

Egyetlen szó sem esett és esik az óta sem a világlapokban arról, hogy a jobboldali kormány mögött áll a magyar társadalom döntő része.

2015. február 02. 18:54
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

Udo Ulfkotte véleménye egyértelmű. Azt mondta a Magyar Nemzet október 25-ei számában, hogy az úgynevezett alfaújságírók (a megvett és irányított tollforgatók) azt írják le, amit tollba mondanak nekik. Így fogalmaz: »A háttérben politikai érdekek húzódnak, amelyeknek az a céljuk, hogy destabilizálják az országukat, mert a magyarok továbbra sem hajlandók vakon kiszolgálni az Európai Unió és az Egyesült Államok érdekeit. Sajnos ez az eredménye annak, ha egy állam nem hajlandó az Európai Unió vagy Amerika gyarmatává válni.«

Hát ez kényelmetlen megállapítás…

Tavaly októberben, az önkormányzati választások, a Fidesz–KDNP harmadik egyértelmű győzelme után a Die Welt német konzervatív(!) lap arról írt, hogy Brüsszelnek Magyarország ellen szankciókat kell bevezetnie, mert az ország antidemokratikus, antiliberális irányba tart. A balliberális francia Le Monde ugyanezeket írta le, de már odáig ment, hogy feltette a kérdést: az Európai Unióban kell-e maradni Magyarországnak? – vagyis kizárásunk lehetőségét vetette fel.

És történt mindez néhány nappal a 2014. évi harmadik magyarországi választás után. Egyetlen szó sem esett és esik az óta sem a világlapokban arról, hogy a jobboldali kormány mögött áll a magyar társadalom döntő része.

E furcsa jelenségre Udo Ulfkotte adja meg a választ, de szavainak láthatóan nincs következménye.

Megvalósul hát a következmények nélküli világ?

Amivel kezdtem, azzal fejezem be: Merkel asszony látogatásareményt jelentő fordulatot is hozhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 20:03
FÜR FOB Es kann also nichts mit Korruption zu tun haben, wenn gegen die Ungarn Stimmung gemacht wird. Das hat eher etwas damit zu tun, dass die US- und andere westliche Konzerne dort nicht grenzenlos Profite machen und Ungarn ausbeuten dürfen. Beispiel: In Budapest haben rd. 10.000 Altkommunisten und Sozialisten gegen Orban demonstriert, ZDF und ARD berichteten exclusiv... Die Woche darauf haben in Budapest über 500.000 Ungarn, u.a. mit Vertretern der Roma und Sinti, für Orban und seine Regierung demonstriert... in Deutschland wurde hier weder in ARD noch im ZDF berichtet. So manipuliert man die herrschende Meinung in Deutschland und Europa!
enes
2016. február 02. 14:17
amit még a haverokkal dobott össze, és Piri mama adta a kölcsönt az egyik bankból
incze
2015. június 30. 21:27
egyértelműen az állampárt mögött állt választáskor a választónépesség durván negyede, ~26% csak pédaképp - ha már itt van merkel - németországban ez közelebb áll az sdp legutóbbi választási támogatottságához, ami ~22%, mint a nyertes csu/cdu támogatottságához, ami ~32% (71.5%-os részvétel mellett 29.5 ill. 45.3% választási eredmény). az állampárt a választónépességben vett támogatottságát tekintve az egyik leggyengébb kormányzó párt európában. amit fricz mond, másféle értelemben sem áll (lényegében szinte semmiképp), de nem is azért mondja, hogy kivételképp igazat beszéljen. egyféle értelemben a dolog valószínűleg igaz, főként ha az ország de facto kisajátítása ilyen ütemben folytatódik: vaskos állami behatással lényegében minden pénz az nermandarinoknál landol, ill. - hogy dolgozni se kellen vele - rajtuk folyik keresztül, hogy megcsapolhassák. ekképpen a nermandarinok valóban "erősek" és "befolyásosak".
balint60
2015. június 10. 17:39
OV minden választást megnyer. Emlékeztetőül: az utolsó pillanatban megváltoztatott budapesti választási szabályok. Vagy OV alig 45%-kal kétharmados többséget kapott, Angela Merkel ugyanennyivel koalícióra kényszerült. Magyarán: OV cinkelt lapokkal játszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!