Alexandra, a csiszolatlan gyémánt

2015. március 06. 12:32

Szalay-Bobrovniczky Alexandra nyilván tud valamit, hisz még a jogi diplomáját sem tudta letenni, máris fontos pozícióba kerül.

2015. március 06. 12:32
Dercsényi Dávid
hvg.hu

„Eljön az idő, amikor az ember lábhoz teszi a fegyvert, és belátja, tévedett. Tarlós Istvánt sok támadás érte, de tény, ami tény: van szeme. Felismeri a rejtett tehetséget, a márványtömbbe zárt szobrot, megtalálja a csiszolatlan gyémántot. Sokan nem értették, miért került a főpolgármester-helyettesi székbe Szalay-Bobrovniczky Alexandra. Sőt többen olyan nemtelen vádakat fogalmaztak meg, hogy csak azért esett rá a választás, mert a férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kormányközeli Századvég Alapítvány feje. Ez, most már biztos, hazugság.

Hisz a tehetség utat tör magának. Szalay-Bobrovniczky az Indexnek adott interjújában bizonyságát is adja, a politika legszebb rózsája bimbózik a Városház utcában. A humán területért felelős főpolgármester-helyettes minden idők legfiatalabbja ebben a pozícióban. Nyilván tud valamit, hisz még a jogi diplomáját sem tudta letenni, máris fontos pozícióba kerül. Politikai csodagyerek? Nem túlzás ez a megállapítás, hisz például a hozzá tartozó hajléktalanügy kapcsán is példátlan éleslátásról tesz tanúbizonyságot: »Én úgy nézek a hajléktalanokra, mint olyan emberekre, akik kint vannak az utcán.« Minden ott van ebben a mondatban: távlatosság, empátia, érzékenység. (...)

Na, de most már tényleg elég az ízetlenkedésből, hisz azért vannak tények, amiket nehéz elhallgatni. A felújított margitszigeti zenélő szökőkút dalkínálatát Szalay-Bobrovniczkynek sikerült pár forradalmi lépéssel felfrissíteni: »George Ezra Budapest című számára (Tarlós – a szerk.) azt mondta, hogy nem a szíve csücske, de menjen, meg befért egy Michael Bublé-szám is, a Feeling good.« Ennek hallatán azért még a mostani fővárosi vezetés legádázabb ellenségei is megemelik a kalapjukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2015. március 06. 19:35
A feladat bizonyos képességeket igényel. Na mármost, egyiket sem ismerjük. Miről beszélünk?
várúr
2015. március 06. 18:59
A csaj letett két felsőfokú nyelvvizsgát, összes vizsgáját abszolválta, csak a diplomamunka megírása van hátra. Hja, nem lehet mindenki olyan képzett, mint az mszp-s Kunhalmi Ágnes "oktatáspolitikus", aki kommunikáció szakon se tudott diplomázni, egy (1) db, középfokú nyelvvizsga híján. Vagy Novák Előd jobbikos alelnök a közepes érettségijével, Volner János rendőr tiszthelyettes a kutyakiképző vizsgájával, Furcsány eltűnt kertészet-szőlészet diplomamunkájával, Török Zsolt egykori mszp-szóvivő ugyancsak közepes érettségijével, stb. A felsoroltak előnyös külsejéről, remek modoráról, cizellált stílusáról nem is beszélve.
néhai Ch.Pilot
2015. március 06. 16:55
Semmi különös. Csak a H(éber) V(ilághatalmi) G(árda) című folyóirat nem bír elviselni egy kedves, csinos és a főnökével szemben józanul lojális főpolgármester helyettest.
vallmano
2015. március 06. 16:54
szerző próbál vicceskedni, de nem az ő asztala a csajsziról meg majd kiderül, miben jó, addig türelem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!