Zéró összegű játszma

2015. március 27. 16:10

A romák tragikus helyzete az egyik legfontosabb és egyben az egyik legtöbb indulatot kavaró társadalmi kérdése Magyarországnak.

2015. március 27. 16:10
Tóth András
Kapitalizmus

Nincs más remény, mint az állam által felállított akadálypálya lebontása, ami megakadályozza, hogy a képzetlen, kevésbé megbízhatónak tartott munkavállalók munkahelyet találjanak, s a kis nyereséggel kecsegtető vállalakozások is megszülessenek, s ne csak a közmunka, a fekete munka, a szociális ellátások, vagy a kisebb lopásoktól a rendszeres bűnözésig terjedő életmód legyen a túlélés eszköze.

Ennek feltétele:

1) a minimálbér eltörlése, vagy legalábbis jelentős csökkentése, különösen a magas munkanélküliséggel sújtott válság régiókban, kistérségekben,

2) a munkabért terhelő személyi jövedelemadó csökkentése az alacsonyabb béreknél,

3) egyéni nyugdíjszámlák bevezetése, s lehetőség biztosítása arra, hogy mindenki eldönthesse, hogy akar-e része lenni egy nyugdíjbiztosítási rendszernek, vagy inkább gyermeiben bízik, hogy azok gondoskodnak róla idős korában,

4) a vállalkozói adóteher jelentős csökkentése,

5) dereguláció, a vállalkozásokat szabályozó joganyag drasztikus csökkentése.

Óriási morális és erkölcsi kárt okozott, hogy a romák kiszorultak a társadalmi munkamegosztásból. Mindenki rosszul járt. Az elmúlt negyedszázad ezt megmutatta, hogy jóléti és oktatási programokkal már nem lehet jóvátenni a munkamegosztásból való kiszorulás káros hatásait.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tyIer durden
2015. március 27. 19:15
"a vállalkozói adóteher jelentős csökkentése" Ezt en is erosen tamogatnam! ..csakhogy a tobbi baromsag, ugyanis a ciganyok nem is akarnak dolgozni, aki akar kozuluk es nem a hitvany, torzsi eletmodot folytatja, az most is tud. Ellenben a ciganyok eloskodni szeretnek a tobbsegi tarsadalmon. Szoval a ciganysaggal nem ez a legfobb problema, s megcsak nem is a bunozesuk.. Ami a legegetobb problema: a szaporodasuk. Akinek egy kicsit is van kepzeloereje es tisztaban van a tenyekkel, nos az tudja, hogy nehany evtizeden belul ebbol olyan demografiai katasztrofa lesz, hogy az kurvara nem jatek. A magam reszerol polgarhaborut josolok.
formaegy
2015. március 27. 18:09
"Óriási morális és erkölcsi kárt okozott, hogy a romák kiszorultak a társadalmi munkamegosztásból." Talán be kellene tenni a szaros feneküket az iskolapadba és tanulni, mint mások! Mindent ingyen kapnak, csak büdös a tanulás! (de az okos telefon ott van a kezükben, meg a parabola antenna minden házon, meg az ingyen kapott számítógép - erre van píííííííííííz) Nagyon sok "szegény" szülő gyermeke tanul, hogy előbbre tudjon jutni, pedig semmilyen segííííííílyt nem kap!!! Itt kellene kezdeni! Ez az egész romakérdés arra jó, hogy milliárdokat tudjanak egyesek elsinkófálni! Lásd a nagy romaprogramokat! Annyi valósult meg, hogy vagy az alumínium kannát verik, vagy elmennek bokszolni, birkózni. Tanulni, majd szakmát tanulni már büdös.
Spiler
2015. március 27. 17:45
"1) a minimálbér eltörlése, vagy legalábbis jelentős csökkentése, különösen a magas munkanélküliséggel sújtott válság régiókban, kistérségekben," sehol nem mukodik, ahol eddig nem volt, ott is bevezetik. "3) egyéni nyugdíjszámlák bevezetése, s lehetőség biztosítása arra, hogy mindenki eldönthesse, hogy akar-e része lenni egy nyugdíjbiztosítási rendszernek, vagy inkább gyermeiben bízik, hogy azok gondoskodnak róla idős korában," Jo, de ha a kolkeid megsem gondoskodnak, akkor ne gyere az allamhoz segilyert, dogolj ehen.
kaktuszvirág
2015. március 27. 17:37
Az öregezést pedig támogatni kellene,mert így rengeteg nem cigány embert lehetne kiiktatni a nyugdíj fizetés alól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!