A kormányzat szelleme

2015. április 16. 07:12

Ki ez a Habony? – suttogják a politikacsináló folyosók mélyén, aztán egyszer csak Habony materializálódik, mintegy hús-vér emberré lesz.

2015. április 16. 07:12
Friss Róbert
Népszava

„Aztán itt van nekünk a szellem-kormányfő szelleme, akiről alig tudni valamit, lassan mégis nagyobb befolyást tulajdonítunk neki, mint magának a miniszterelnöknek. Itt van a megfoghatatlan Habony Árpád. Aki fekete kisbuszával - a hollywoodi filmguruval az anyósülésen - addig cicázik itt-ott a tilosban, amíg csaknem hülyét csinál az egész magyar médiából, amely a hivatalosságok bólogatásával hetekig képtelen kideríteni egy autórendszámról, kihez is tartozik. Itt van nekünk Habony, aki hülyét csinál a médiából, mert az képtelen kideríteni, miből is él, mint a miniszterelnök főtanácsadója, akinek ugyan szabad bejárása van a parlamentbe, és a The Wall Street Journallal fényképezteti magát Washingtonban, hogy bizonyítsa, szabadon léphet amerikai földre, akinek kormányzati vezető emberek rendszerint ingyér kikérik ugyan a tanácsát, de akiről senki nem tudja, valójában, mit csinál, miből tengődik.

Ki ez a Habony? - suttogják a politikacsináló folyosók mélyén, aztán egyszer csak Habony materializálódik, mintegy hús-vér emberré lesz. Hiába nyugtalanítja magát a Fideszt is, hiába óv tőle a mind kritikusabb egykorvolt kormánypárti sajtó, hogy ő az, aki egyszemélyben testesíti meg mindazt, ami miatt a magyar politikát utálni szokás, Habony csak a fényre lép. Vagy oda tolják. Esetleg apokalipszist sejtve oda tolja magát.

És akkor Habony Árpád az óbudai Perc utcában 50 százalékos részesedéssel médiacéget alapít, az igen csak találó Modern Media Group néven, és nem kevesebbet gondol, mint hogy a kormányfő egyetlen megmaradt óhajára tönkretegye az Orbán-Simicska háborúban utóbbinál ragadt sajtóbirodalmat, miközben a sajátját mindenhatóvá teszi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2015. április 16. 12:18
A Habony az, akitől ti be vagytok szarva. Te például idáig bűzlesz.
Mich
2015. április 16. 11:43
Haha... ezek ballibes propagandisták évekig habonyoztak, még a táskáját és a cipőfűzőjét is minősítették... Most meg azt kérdezik: "Ki ez a Habony?"
kispufi
2015. április 16. 09:32
robi, ha kiderülne, hogy washington, brüsszel, oslo, berlin, neadjisten moszkva avagy tel-aviv küldte, akkor onnantól már részedről rendben lenne? feltételezem, hogy igen. csak akkor annyi kérdés maradna, hogy miért nem hozzátok.
Tintamin
2015. április 16. 08:18
Habonyról annyit tudunk, hogy egy jogerősen elítélt, parlamenti belépővel rendelkező, végtelenül yuppie módon élő, tanulatlan jaszkari majom, akinek vagy van érettségije, vagy nincs, mindenesetre egy utolsó senkihelyettes, akit Diktátor Viktor maga mellé emelt, hogy megmondja a tutit. A despota vezetők általában teljesen elszigetelik magukat, mert már senkiben nem bíznak, és ilyen sötét, függetlennek tűnő alakokkal veszik körül magukat. Ezeken keresztül kormányoznak, és csak rajtuk keresztül ér el hozzájuk a külvilág, a racionalitástól teljesen megfosztva. Orbán nem használ internetet (csoda, ha a mobilját be tudja kapcsolni), nekünk egy igazi, középkori, korlátolt, beszűkült miniszterelnökünk van. Orbán vénségére meghülyült, a habonyárpik-lázárjánosok pedig kedvükre tobzódhatnak. Orbánrezsim félresiklásának égbekiáltó jelei: - Felcsút (ahogy van: stadionnal, csónakázótóval, kisvasúttal) - Szíjjártó (ehhez nem kell kommentár) - közmédia (csak be kell kapcsolni) - brókerbotrány - trafikmutyi - földmutyi - kaszinómutyi Ilyenekért nem lemondatni, hanem lámpavasra húzni szoktak embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!