Az abortuszvitáról

2015. május 10. 18:07

Amerika generálisan vallásosabb ország, mint Európa nagy része. Mégis, az abortuszvita a logikus érvek talaján maradt. Floridában régóta cél, hogy a terhesség megszakítása előtt legyen idő gondolkodni.

2015. május 10. 18:07
Frei Tamás
Facebook
Az erkölcs, az értékrend, vagy a praktikum és a logika számítson? Miként is kell megközelíteni az abortuszvitát? Európa és Amerika, a két kontinens gondolkodása közötti különbséget aligha demonstrálja bármi is jobban, mint az abortuszvita. 

Miközben Európában az európaiság, a vallás, a tradíció, az élet kezdete körüli elméleti és sokszor a realitások talajáról elrugaszkodott vita folyik, addig Amerikában „gyakorlatias” párbeszédet hallani, a számok, tények és statisztikák ütköztetését. 

A múlt héten épp Floridában. 

Az ottani törvényhozás Amerikában harmincadikként (az ötvenből) bevezette az abortusz előtti 24 órás várakozást és a dupla vizitet. Vagyis mostantól aki meg akarja szakíttatni a terhességét, annak Floridában nem elég telefonon időpontot kérnie, aztán a megfelelő napon a kórházban megjelennie, hanem előtte (legalább 24 órával korábban) konzultációra kell mennie az orvoshoz.

A konzultáción jól hallható, csipogó, a teherbe esett nő érzékszerveit egyértelműen „stimuláló” ultrahangos vizsgálatnak kell őt alávetni. Vagyis amennyire csak lehet, érzékelje a testében megfogant életet.

Ha elveteti a gyereket, akkor legalább tudja, fogja fel, értse élénkebben, hogy mit is tesz.

Amerika generálisan vallásosabb ország, mint Európa nagy része. Ott a lakosság 70 százaléka hisz a teremtésben, még ha a többség nem is jár rendszeresen templomba. Mégis, az abortuszvita a logikus érvek talaján maradt. Floridában mindenképp. Ott már régóta cél, hogy a terhesség megszakítása előtt legyen idő gondolkodni. 

Ezért nem túl sok kórház végez ilyen operációt, a floridai nőknek átlagosan 160 kilométert kell utazniuk a beavatkozás helyszínére. Ez az átlag. A dupla vizit viszont dupla költség, hiszen oda-vissza újabb 320 kilométer autózás. Vagy egynapi ottéjszakázás, valamelyik szállodában. Mennyibe is kerül ez pontosan? Még a benzin ára is elhangzott az abortuszvitában.

Aztán újabb érvként az a statisztika, hogy azokban az államokban, ahol dupla vizit nélkül, vagyis „lendületből” lehet abortuszra menni, ott a nők 15 százaléka később megbánja az elkapkodott döntést. Vagyis százból 15 élettel több. Arról nem is beszélve, hogy a kötelező 24 órás várakozás államoktól függően kétéves időintervallumban 10-20 százalékkal csökkentette a női öngyilkosságok számát. Mert ezek szerint ilyen adat és ilyen összefüggés is létezik.

Meg egy olyan, hogy ha nem lehet azonnal abortuszt végrehajtani, akkor azokban az esetekben, amikor a férfi kényszeríti bele a nőt (annak akarata ellenére), akkor a hirtelen felindulásból és családon belüli erőszakként végrehajtott abortuszok sem történnek meg. Mint ahogy sok amerikai államban fegyvert sem lehet venni „azonnal”. Ki lehet választani, ki lehet fizetni, de 48 vagy 72 óra múlva lehet csak átvenni.

Ezáltal drasztikusan csökkent a családon belüli gyilkosságok száma.

Ma már nem lehet berohanni a fegyverboltba, felkapni egy hatlövetűt, és lyukat ütni vele életünk párjába.

A fizikális erőszakkal fellépő férfiak mostantól tehát fölöslegesen viszik a nőt a klinikaajtóig azzal, hogy innen ki nem jön, „amíg a hasában van az a gyerek” (idézet a floridai vitából), mert azonnal többé nincs abortusz.

Egy esetben viszont van. 

Ha a terhesség nemi erőszak következménye, és a nőnek van róla papírja. Vagyis ha bejelentette a rendőrségen. Egy okkal több, hogy bejelentse, ne pedig eltitkolja. 

Így működik egy logikus ország! 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnyrotten
2015. május 11. 09:43
Persze ez a hernyó Frey egy szót sem veszteget arra, hogy esetleg a szülés + örökbefogadás lenne az igazi megoldás. (A védekezésről és az átgondolt családtervezésről nem is beszélve...) Emlékszem, pár éve a katolikus egyház kampányát milyen hörgés fogadta libsi körökben. Pedig csak arról szólt, hogy hagyjuk megszületni a kisgyermeket. Úgy tudom, kis hazánkban az örökbefogadásra váró szülők tízezres nagyságrendben állnak sorba, sokszor évekig. (Az egyik barátomék 4 évet vártak, és idén januárra kapták meg a kicsit egy ötgyermekes anyától, akinek már "nem volt szüksége" a hatodikra, mert közben apuka lelépett.)
Fakutya Vigyora
2015. május 11. 00:18
https://www.youtube.com/watch?v=oB4K0scMysc
Brigadéros
2015. május 10. 22:06
Ez jobb üzlet lehet, mint a bérgyilkos???
holmes
2015. május 10. 21:20
Itt az ido, hogy a magyar nok is belassak, nemzetstrategiai feladat var rajuk. http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2015/04/a-nemzet-neveben.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!