Napraforgó tagozat

2015. július 01. 11:00

A szocialisták az eltelt huszonöt évben sokszor nem azt mondták, amit gondoltak, nem azt tették, amit mondtak, s ha volt is véleményük, gyakran kiderült, nem is értenek egyet vele.

2015. július 01. 11:00
Néző László
Napi Gazdaság

„Kevés olyan dolog volt a rendszerváltozás óta eltelt huszonöt évben, amiben nemzeti egyetértés születhetett volna a különböző politikai szereplők között. A pártok, ahogyan nevük is mutatja, soha nem az egészet képviselik, csupán egy részét az eltérő nézeteknek, ideológiák­nak és érdekeknek.

Egy pillanatra úgy tűnt, a 2024-es olimpiai játékok magyarországi megrendezése mégis összehozta ezeket az eltérő véleményeket, legalábbis azok döntő többségét, s már-már úgy nézett ki, a kisebb-nagyobb részekből valami egységes egész lett.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén például az elhanyagolhatóan súlytalan DK-n és LMP-n kívül valamennyi párt megszavazta, hogy Budapest támogatja az olimpia megrendezését. MSZP-s politikusok egyébként már korábban is többször kinyilvánították, hogy teljes mellszélességgel kiállnak az olimpia mellett, hiszen az az »ország közös ügye«, ahogyan Kunhalmi Ágnes, a szocialisták fővárosi elnöke mondta. Ehhez képest néhány órával később váratlan bejelentést tett Gőgös Zoltán az egyik közösségi portálon: az MSZP mégsem támogatja, hogy nálunk rendezzék az ötkarikás játékokat, s ezt a parlament tegnapi ülésén több elvtársa is megerősítette.

Meglepetést természetesen csak azoknak okozhatott e hirtelen pálfordulás, akik eddig valami idegen bolygón éltek. A szocialisták az eltelt huszonöt évben sokszor nem azt mondták, amit gondoltak, nem azt tették, amit mondtak, s ha volt is véleményük, gyakran kiderült, nem is értenek egyet vele. Valójában pálfordulásnak is illetlenség nevezni ezt a cirkuszt, hiszen Pál valóban megtért a damaszkuszi úton, míg az MSZP inkább egy félbolond napraforgóra hajaz ez ügyben is, amelyik képtelen megtalálni, merről süt a nap.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 01. 21:22
A budapesti olimpia ugyanolyan pénztemető, mint korábban: milliárdok mennek haverok zsebébe semmiért. A fidesz kiválóan ért hozzá. Remélem, közelébe sem kerülünk, mert az totál csőd. Persze a Mészáros és Mészáros Kft-nek kiváló terep lesz, BÁRMIT felépítenek. És ellopnak..
pkarcsi
2015. július 01. 16:46
Mit lehet várni egy ilyen velejéig hazugh barbár,aligművelt vörösagyvizű retkes bandától.Látszik,hogy Hazátrontó Fletó jól elvégezte bomlasztó munkáját.
balbako_
2015. július 01. 16:11
Ez a marginális alakzat csapkod, kapkod és menthetetlenül csúszik egyre lejjebb, mert még ennél is van ám lejjebb ezt nap, mint nap tapasztalhatják.
pollip
2015. július 01. 14:53
Mégis csodálkoztam, nem azon, hogy nem támogatják, hanem azon, hogy támogatják:-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!