Bazi nagy görög szociális népszavazás

2015. július 06. 11:01

A nemzeti szuverenitás sovány vacsora. De végre egy hülyeséget nem rajtunk próbálnak ki!

2015. július 06. 11:01
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Nosza, Európán kívül is van élet! Menjetek, görög barátaim, vándoroljatok ki, aztán írjátok meg, milyen odakint. Leeshet persze pénz máshonnan is, csak azok a befektetők nem holmi megszorításokat kérnek garanciának, hanem a nevükre írják az országot.

Nem Európának van szüksége Görögországra, hanem fordítva. Minden birodalom mérlegeli, meddig és mennyiért érdemes megtartania egy-egy tartományt. Az Európai Unió azonban olyan jólnevelt szövetség, ahova nem tankok terelték be az országokat, hanem mentek azok maguktól, elfogadva a feltételeket. Görögország ezt az egyezséget felmondta, de nem kell fegyverrel kivívnia a függetlenségét. Nincs harag, békében is el lehet válni.

Strandnak ott van nekünk Horvátország és tulajdonképpen az egész mediterrán partvidék. Fetasajtot gyártanak a lengyelek, a szlovákok és a dánok, ókori romokat találunk Rómában, Szophoklészt meg már letöltöttük, amiatt nem kell odamenni. Vagy aki nagyon akar, mehet ezután is, ahogy Egyiptomba vagy Tunéziába. Azt meg kibírjuk, ha drágább lesz az ouzo, elég undorító ital egyébként is. Görögország pedig megszabadul végre az uniós megszorítások rémétől, és úgy teremti elő a pénzt nyugdíjra meg fizetett szabadságra, ahogy neki tetszik. Meg ahogy a tiszteletreméltó szuverenitásától telik.

Majd beszélünk. Ha mégsem sikerül az élet, lehet próbálkozni újra. Your business.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. július 07. 07:27
A Bazi nagy agyaddal csak ezt tudtad ki találni? Más ennyi idős korában már adórajzfilmeket készített a szocialistáknak 500 milláért.
bajai
2015. július 06. 22:49
Seggfej Tóta! 1. Aki bajban van abba nem rúgunk bele. Főleg, ha egy csapatban focizunk. Itt mindannyiunk érdeke egy erős Európa, akár EU-n belül, akár EU-n kívül képzeljük el a jövőt. 2. A görögök demokratikusan döntöttek. Ha jól, jól, ha rosszul, rosszul. Ez majd hosszabb távon talán kiderül. Ha komolyan gondolták és valóban vállalni szeretnék a nagyobb szabadsággal járó nehézségeket, önállóságot, akkor ez tiszteletre méltó.
tango47
2015. július 06. 22:42
A görögök úgy jártak az IMF külcsönökkel, mint nálunk az u.n. devizahitelesek a bankjaikkal: minél többet fizettek vissza, annál többel tartoztak. Csoda, ha megunták?
katus
2015. július 06. 22:20
Az EU-nak adott görög pofon után már nem Soros támogatja a Szirizát? "Hogy mekkorát és mennyit hánytak a váratlan arányú nemek győzelmétől, arra jellemző a hvg.hu-n megjelenő, Washington/Jeruzsálem/Brüsszel-imádó Tóta W. Árpád nevű fajtiszta bértollnokuk mai cikke, amelyben tombolva szólította fel a „magyarokat” a görög turizmusnak és még az ouzo ivásának bojkottálására is. A hatalom előtt kúszó bértollnok egyik példaképe, az Európai Parlament liberális frakciójának hazánkban minden tisztességes ember által gyűlölt vezére, Guy Verhofstadt előtte így adta meg a hangot: „Ciprasz megnyerte hazájában a népszavazást, de Európa többi országában elvesztette hitelét.” Mondja a haldokló liberálisok főcincére... ..Viszont ne feledjük: a kis görög nép jelenkori drámájának messze nincs vége, és az valóban életre-halálra megy. Addig pedig segítsük őket, ahol tudjuk. Ne a Tóta W.-félék és Soros-féle pénzelőik bojkottját kövessük, hanem ellenkezőleg, aki teheti, Görögországba menjen nyaralni. És görög salátája előtt igyon egy pohár ouzót, grillezett kardhalához pedig ízlelgesse a retszina bort. Majd dőljön hátra a tengerparton arra gondolva, hogy odavitt pénzével kit segít és kibe rúg. Dupla élvezet lesz. Forrás: https://kuruc.info/r/7/145357/ "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!