Minimum2015.hu

2015. október 27. 07:32

Mi más lehet a versenyszféra érdeke, mint kijjebb rángatni az embereket a szegénységből, hogy szabadulva a mindennapjaikat terhelő frusztrációtól, pénzüket ésszerűen költő polgárokká válhassanak?

2015. október 27. 07:32
Varga G. Gábor
Népszabadság

Egy modern polgári társadalomban a 100 euró alatti nyugdíjminimumról vagy a száz-százötvenezer forintos közalkalmazotti jövedelmi minimumról vitázni képtelenség. Mi más lehet a versenyszféra érdeke, mint kijjebb rángatni az embereket a szegénységből, hogy szabadulva a mindennapjaikat terhelő frusztrációtól, pénzüket ésszerűen költő polgárokká válhassanak? Ebből aztán a munkaadók is profitálnának. Hogy nálunk mégis e kérdések jelentik a legforróbb témát, az súlyos diagnózis.

Ha a mindenkori kormány nyitottabb lenne a párbeszédre, az adóforintokra nem a sajátjaként tekintene, talán szó eshetne ilyen érdemi kérdésekről is. Hogy a belső fogyasztás növelését miből és hogyan lehetne finanszírozni mindaddig, amíg maga után nem rántja a hazai termelést is? Hogyan tesszük képessé az országot a valódi hozzáadott értéket képviselő, a gazdaságot gyorsítani képes kreatív és technológiai iparágak befogadására? Miként növeljük a magyar gazdaság hatékonyságát legalább az osztrák felére? Az lenne az ígéretes minimum, ha ezekre lenne válaszunk. Ígérgetés helyett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. október 27. 12:16
Ez a kormány először megállította a ország eladósodását, lefékezte a személyek eladósítását, megőrizte a nyugdíjak reálértékét, emelte a minimálbért, jobban emelte az eü dolgozók, tanárok bérét, mint a többiét, szerény bérfejlesztést is végrehajtott és jelentős összeget hagyott az emberek zsebében a rezsicsökkentéssel, a nulla közeli inflációval és a gyermekek után járó kedvezménnyel. Ha az előtte levő kormányok ennek tizedét tették volna nálunk lenne a legmagasabb kereset a volt szocialista országok közt.
nyg
2015. október 27. 08:02
"Mi más lehet a versenyszféra érdeke, mint kijjebb rángatni az embereket a szegénységből". Hát persze, ezért emelték az egekbe a rezsidíjakat.
Zsolt75
2015. október 27. 07:50
Mi az élet értelme? Van-e élet a halál után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!