Aki utálta a magyarokat, az most még jobban utálja

2015. november 05. 10:37

Évekre megváltozott a magyar imázs, aki utált minket, még jobban utál, aki szeretett, még jobban szeret.

2015. november 05. 10:37
Frei Tamás
Népszabadság

Februárban azt írta neten, hogy egyre kínosabb magyarnak lenni a világban az Orbán-kormány ténykedése miatt. Feltételezzük, hogy azóta még kínosabb lehet.

Annak idején irtózatosan félremagyarázták, amit írtam, de oké, miért írok olyat, amit félre lehet magyarázni?! Februárban, például a nizzai piacon a magyarokról nem gondoltak többet, mint amennyit Kelet-Európáról, általában. Magyarországról csak a tájékozottabbaknak voltak mélyebb ismereteik, nekik romlott a véleményük az elmúlt években, ezt én tartom. Egyre többet kellett magyarázkodni. A menekültválság óta azonban más a helyzet. A francia–olasz és a német világban, ahogy az egész ügy mindenkit megoszt, mi is nagyon megosztók vagyunk. Dél-Franciaországban, ahol sok az észak-afrikai, az emberek fele azt gondolja, hogy strammok vagyunk. A német újságokban Orbánt csak úgy emlegetik, hogy Orbán, már azt sem mondják, hogy Viktor vagy Ministerpräsident. Annyira intenzíven vettünk részt ebben az ügyben, hogy a magyar miniszterelnök nevét az a 80 százalék is megtanulta, aki azt viszont most sem tudja, ki a lengyel, a román vagy a szlovák miniszterelnök. Évekre megváltozott a magyar imázs, aki utált minket, még jobban utál, aki szeretett, még jobban szeret. Úgy is felfoghatjuk tehát, hogy ez az imázs javult. Furcsa csavar.

(…)

A következő, 2017-re ígért regénye alcíme azt lebegteti, hogy Magyarország a németek csatlósa lesz. Addigra felejtsük el a keleti orientációt?

Azt ne, de addigra szerintem sokkal nagyobb ügy lesz az, hogy Németországhoz milyen viszonyunk fűződik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. november 08. 09:19
Egy hamis újság amiben a hamis Teller-levelet megjelentették, interjút csinál egy hamis újságírócelebbel aki egy hamis interjút csinált egy hamis bérgyilkossal. :D Semmi különös. Csak az eszkimók hitványabbjai egymás között. Annyira bírom ezeket Freiféléket. Kimennek külföldre mittudoménhová, - mondjuk a nizzai piacra - és ott hallanak valamit valakiktől, vagy összejárnak magukhoz hasonló valakikkel (Freinél ez aranyárban mért cibetmacska-ürülék levet hörpölgető sznob faszfejet jelent) és azok már mindenkit jelentenek, amit mondanak az már mindenki véleménye, "azt mondják rólunk" "utálnak",... egész Európa, az egész világ, még a földönkívüliek is. Miért kellene, hogy bárkit is érdekeljen, és, hogy valamiféle mérce legyen, hogy mit mond ez az embereket átverő újságíróceleb és, hogy neki hol, kik, és mit mondanak?
berzsian56
2015. november 06. 08:44
Ti saját frusztráltságotokkal nem tudtok szembenézni slajmi. " A zsidóknál senki nem útálja jobban a zsidókat" / Henry Miller: Ráktérítő/
catalina9
2015. november 06. 08:03
yes_we_can [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 5. 23:11 @catalina9 Lassan már érdekelni kezd,vajon mi az a konkrét ügy/eset,ami miatt a hazai zsidóság gyűlöli az országot," Frei Tamás zsidó??
catalina9
2015. november 06. 08:02
yes_we_can [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 5. 23:11 Lassan már érdekelni kezd,vajon mi az a konkrét ügy/eset,ami miatt a hazai zsidóság gyűlöli az országot," Nem tudok ilyen konkrét ügyről, itt inkább érdekek húzódhatnak meg, lásd Sukoró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!