Reakció az index.hu "Méregdrága luxuszakót dobott ki Szíjjártó?" című cikkére

2015. november 11. 10:54

Azoknak, akik ezt a „hírt” szenzációként próbálják tálalni, kívánom, hogy másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is.

2015. november 11. 10:54
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Külgazdasági és Külügyminisztérium

Jól láthatóan az index »kiváló oknyomozó munkájának« köszönhetően egyes internetes oldalakat lázban tart, hogy a külügyminiszter milyen zakót hord.
Az érdeklődőket tisztelettel tájékoztatom az alábbiakról:

Igen, a külügyminiszter jellemzően öltönyt hord.
Igen, előfordulhat, hogy egy zakó a mindennapos használat során elhasználódik.
Igen, egy elhasznált ruhadarabot megkaphatnak, és meg is kapnak rászorulók, és igen, az is előfordulhat, hogy egy elhasznált ruhadarabot az ember egy költözés során kidob.
Azt, hogy vannak olyanok, akik más kidobott holmiját fényképezik, jellemhibának gondolom.
Azoknak, akik ezt a 
»hírt« szenzációként próbálják tálalni, kívánom, hogy másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is.

(a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnökének közleménye)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daimler
2015. november 12. 07:40
Milyen primitív oldal lehet ez az index? Borzasztò!!! Milyen márkás öltöny ez a silka vagy mi? A kutya nem hallott rôla! Ez olyan mint a sok magyar "star" celeb)berki, gyözike,stb.átlépik a magyar hatàrt a kutya nem ismeri öket, és még beszélni sem tudnak mert egy idegen nyelvet sem beszélnek. Mo-n lehet ismerik öket, de ettől még nem "star"! Mi az a silka? Vicc?
august
2015. november 12. 06:40
:) Eddig csak filmekben lehetett látni olyanokat, hogy a kedves kiszemelt célpontnak ellopják a kukáit és a tartalmát vizsgálva derítik ki az életvitelét szokásait, gyenge pontjait. Holnapután szerintem azt is tudni fogjuk, a jukabúvároktól, evett-e túró rudit, vagy fogyaszt-e csipszet a külügyminiszter, esetleg néhány kormány tag... Eddig nem mertem kijelenteni, de szerintem a politikával, és a közbeszéd alakításával főállásban foglalkozók, és a médiamunkásaik számára létezik az a kifejezés, hogy feneketlen mélység, erkölcsi és morális értelemben is, nincs olyan eszköz és indok, amit az ellenfél ellen be lehetne vetni. A gyermekéhezés téma után, vagy egyidőban a kukából kitúrt luxuszakó remek téma.
katus
2015. november 11. 22:52
EGY TÉKOZLÓ FIÚÉRT FOGOTT ÖSSZE A CSALÁD! SZIJJÁRTÓ A SZEMÉTBE HAJÍTJA A LUXUSRUHÁIT Az Index.hu szerkesztősége hozzájutott egy fényképhez, amin Szijjártó Péter kukába dobott, de egyébként méregdrága Silka márkájú zakója szerepel. Egészen biztos, hogy a zakó egykori tulajdonosa a kormánypárti politikus. Az ominózus zakóba ugyanis Szijjártó Péter nevét is belehímezték, ráadásul a kukabúvárok külgazdasági és külügyminiszter palotája előtt találtak rá a leletre. Silkába nem a toprongyosok öltöznek, a cég önmagát magyar luxusmárkaként határozza meg, jelmondata „Nálunk az elegancia evidencia!” A cég néhány éve nyitotta meg szalonját előbb Hévízen, majd az Andrássy úton. Úgy tudni, hogy az üzletben a legolcsóbb zakó 300 ezer forint körül lehet - a Silka logója nélkül – a legdrágábbért mintegy egymillió forintot kell kicsengetni. A márka divatbemutatóin egykori és jelenlegi fideszes politikusok rendre megjelennek, többek között Fónagy János, az NFM államtitkára is. Szijjártó, - akinek gazdasági érdekeltségei a vagyonnyilatkozata szerint nincsenek és csupán bruttó 1 101 900 forintot keres mint miniszter - nyilvánvalóan koplalhatott azért egy kicsit, hogy az igényes ruházkodásra is fussa. Ne felejtsük el, hogy emellett luxusotthona rezsiszámláját is rendeznie kell, közeledik a tél, az úszómedencét fűteni kell. Érdekes, hogy a zakó állapota ellenére nem egy karitatív szervezet gyűjtőládájába, majd egy rászorultra került rá, hanem a hulladékok közé lett hajítva. Hogy a zakó állapota megfelelő azt onnan is lehet tudni, hogy a kukabúvároknak sikerült azt gyorsan eladni. A külügy is reagált az esetre: Szijjártó akkor szabadult meg a zakótól, amikor beköltözött abba a 167 milliós villába, amit a politikus állítólag „családi összefogásból” vásárolt. Mellesleg a külügy nyilatkozatát cáfolja, hogy Szijjártó már augusztusban beköltözött új otthonába, a zakóra pedig az Index.hu értesülései szerint csak két hete találtak rá. Ha a zakóba is a mama öltöztette a kisfiát, akkor mit szól majd, ha meglátja a családi összefogásból vásárolt luxuszakót a szemétgyűjtőben?
katus
2015. november 11. 22:49
2015. 11. 11. 19:46 TÖREKEDETT A SZEGÉNYSÉGTUDAT ELFOJTÁSÁRA A LUXUSTÁMOGATÁSBÓL FELÉPÜLT LUXUSMÁRKA Szijjártó Péter egy több százezer forintos zakót hajított ki luxusvillája kukájába, mert ismeretlen okból ráunt a ruhadarabra. Az öltözéket eredetileg egy olyan magyar luxusmárka dobta piacra, melynek neve eszperantóul selymet jelent. Az Index.hu beszámolója szerint a cég első üzlete néhány éve Hévízen nyílt, a külföldi, dúsgazdag turisták és a magyar külügyminiszter nagy örömére. A cégalapító korábban multi-level marketingben utazott. A komolyabb előzmények nélküli, kezdő, magyar vállalkozás állami támogatást is kapott az Új Széchenyi Terv keretében, a 2 millió forintos alaptőke kiegészült 17,4 millióval, a pénz fele ráadásul vissza nem térítendő támogatás. A luxusbolt a város legforgalmasabb pontján kapott üzlethelyiséget, azt Papp Gábor, fideszes polgármester nyitotta meg. Egy éve az Andrássy úton is üzlethelyiséget talált a luxusmárka, ezután Sebestyén Balázs, Friderikusz Sándor, Schobert Norbert, Andre Agassi is a cég ruháiba öltözött, az új magyar üstökös divatbemutatóin Fónagy János államtitkár és egykori fideszes országgyűlési képviselők is megjelentek, ahogy Gesztesi Károly vagy Lakatos Márk is. Az egyszerű bolti elárusítók számára nem csak az angol vagy orosz nyelvtudás van előírva, hanem például teljesen nyíltan arra is törekednek, hogy csökkenjen bennük a „szegénységtudat”, ugyanis egy kezdő eladó sokszor zavarban érezheti magát, ha bejön egy vevő, és több millió forint értékben vásárol. Egy ilyen luxusboltban több az öntudat, mint a szegénység, az biztos is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!