Korrupció egyrészt, azután másrészt

2015. december 28. 10:55

Kérdés, hogy vajon mi változott meg jobban? A korrupció vagy a Fidesz?

2015. december 28. 10:55
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„Idézet a Fidesz 1996-ban, pár nap híján épp 20 éve megjelent, A polgári Magyarországért címet viselő vitairatából: »Nagyságrendje és folyamatos térnyerése miatt az egyik legfontosabb vagyonátcsoportosító jelenség a korrupció és az azzal gyakran összefonódó gazdasági bűnözés. A korrupció a közmorál szempontjából is a legveszélyesebb társadalmi jelenség. Ma a korrupció nagyrészt a kiváltságosok »játéka«, a tétje pedig nagy magánvagyonok tényleges teljesítmény nélküli megszerzése, gyarapítása. A korrupció egyben a politika és a gazdaság összefonódásának legfőbb eszköze.«

(...)

Íme egy másik idézet is! A kormánytanácsadó Századvég egyik vezetője, Lánczi András egy hete ezt nyilatkozta: »Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. […] Mára olyan jelentésbővítésen ment keresztül a fogalom mind a balliberális, mind a radikális jobboldali ellenzék szóhasználatában, hogy az orbáni politika teljes elutasításának a szinonimája lett. A korrupciónak van 13-14 kidolgozott társadalomtudományi értelmezése. Ám az nem szerepel köztük, ha a nemzeti érdekért tesszük ezt vagy azt, az eleve korrupció. […] Ezért tévedés a »maffiaállam« kifejezés is. Mi jut az ember eszébe a maffiáról? Az ellenfelek fizikai megsemmisítése. Kit öltek itt meg, szeretném megkérdezni!«

Kérdés, hogy vajon mi változott meg jobban? A korrupció vagy a Fidesz?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. december 28. 11:43
"Nem mind arany ami fénylik!" A tipikus kabátlopási ügy (XY-nak ellopják a kabátját. A hír terjed, formálódik, s a végére annyi marad meg belőle, hogy XY valami kabátlopási ügybe keveredett. Az anekdota forrása Mikszáth Kálmán, mások szerint Deme László nyelvész professzor.) A megbízott USA ügyvivő Goodfriend is így építette fel és terjesztette Magyarország rossz hírét "korrupciós" ügyben. Tábor Viktor, aki egyébként a CBA központi cégének résztulajdonosa a vád szerint a Századvégre, pontosabban Heim Péterre, a Századvég Gazdaságkutató egykori vezérigazgatójára hivatkozva azt állította egy amerikai tulajdonú étolajgyártónak, hogy képes elintézni az étolaj áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentését (2 milliárd forint vesztegetéséi pénzért). Heim Péter szerint Tábor Viktort nem ismerte és korábban nem is hallott róla, és soha nem keresték meg lobbisták, hogy intézzen el ezt-azt a kormánynál. A rosszindulatú megbízott USA ügyvivő Goodfriend mégis tényként benyelte (és kiböfögte) a Bunge amerikai vállalat állításait, amelyek egy csaló (Tábor Viktor) hazugságain alapultak. Elhitte, mert el akarta hitetni. Egy simlis magyar az orránál fogva vezette az amerikaikat is, pedig ők már csaknem fél évszázada képesek voltak űrhajósokat küldeni a Holdra!
Julismama2
2015. december 28. 11:41
A Magyar Nemzet.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!