Gyerekek nélkül nem lehet egy országot, jövőt építeni

2015. december 15. 15:57

Rá nem bírok jönni, hogy ezekben a szavakban mi az annyira ördögtől való, hogy negatív terhességi teszteket kell küldeni Kövér Lászlónak.

2015. december 15. 15:57
Kurucz Dániel
Facebook

„»Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legnagyobb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk.«

Értem én, hogy lehetett volna ezt szebben és akár óvatosabban is megfogalmazni, de rá nem bírok jönni, hogy ezekben a szavakban mi az annyira ördögtől való, hogy negatív terhességi teszteket kell küldeni Kövér Lászlónak. Ha azt vesszük mindösszesen megkongatta a vészharangokat, hogy az 1981 óta zuhanó demográfiai mérlegünkből nem szimplán baj, hanem a nemzeti tragédiánk lesz! Sejtem, hogy ez sokakat nem zavar, de akit igen, az nem mondhatja el, hogy: jaj, de jó lenne, hogy ami több ezer évig jól működött az ezután is jól működne!?!

Igen ez egy több sebből vérző probléma, amelyet nem egy kongresszuson elmondott beszéd fog megoldani, de legalább beszélünk róla. Legalább tudatosult sokakban, hogy gyerekek nélkül nem lehet egy országot, jövőt építeni. Gyerekekhez meg nem elég az egyre nagyobb szociális-támogatórendszer, vagy a nagyszülők, szülők, pénz ehhez mellesleg akarat is kell, rend a fejekben. Rendet kellene rakni a fejekben, hogy az ilyen faktumokat ne az elvi szintek legtetején beszéljük meg, hanem a részletek előremutató erdejében. Például, hogy a nő (feleség?) hogyan tud tanulni, dolgozni a gyerek mellett, hogyan lehet a férfit (férj?) jobban belevonni a gyereknevelésbe stb. Ennek lenne értelme. Ezzel lehetne építkezni, nem pedig csak sár dobálva rombolni.

Remélem ezeken az »apróságokon« nem fog a generációm nagyvonalúan a jövőben már átlépni. Király lenne, ha következő beszédben nem a lélegzésre kellene felhívni a figyelmet, hogy aztán palackba zárt levegővel dobálják meg, aki a problémára rávilágít…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. december 16. 08:57
Képtelenek a társadalmat értelmes dolgokkal megszólítani. Marad a korábban sikeres hazugságkampány. Mostanra ez is kifúlni látszik, de tyúkeszű igyekezettel nyomatják. A másik fő ütőkártyájukat a mérhetetlen gyűlöletet ezekkel a hazugságokkal szítják, izzítják.
Akitlosz
2015. december 16. 01:19
"ami több ezer évig jól működött" Az utóbbi ötven év kivételével a több ezer év alatt sem éltek többen itt, mint ma. Amint annyi ember fog itt élni,mint több ezer éve, akkor újra fog indulni a szaporodás. Sőt még előbb is! De addig nem, mert ma felesleges a több ember. A gazdaságnak nem kell több munkaerő, sőt kevesebb fog kelleni a jövőben. S az ország, az élettér, a bolygó sem lett nagyobb. Aztán meg mások is élnek ezen a bolygón, nem csak emberek, rájuk is gondolni kell. Még ezer tigris már nem fér el ezen a bolygón, de még egymilliárd ember az kell ám! Mi a fenének? Egyetlenegy méltányolható indok van a szaporodás mellett. Mégpedig a nemzeti ok. Ha már úgy is egyre több az ember, akkor ők legalább magyarok legyenek. De semmi több értelme nincsen.
Akitlosz
2015. december 16. 01:14
"az 1981 óta zuhanó demográfiai mérlegünkből nem szimplán baj, hanem a nemzeti tragédiánk lesz!" Nem zuhan az csak csökken. S nem tragédia még csak nem is baj. Ha maradt volna máig az 1981. előtti trend máig, akkor ma csak a nyomor lenne nagyobb és a kivándorlás.
Brigadéros
2015. december 15. 21:10
Kövér a normalitást képviseli határozott szavakkal, ezért őrjöng az abnormalitás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!