A lengyel Armageddon

2015. december 17. 09:06

A Jog és Igazságosság párt demokratikus megválasztását és kormányra kerülését követően a fősodratú nyugati sajtó nehéztüzérséggel lövi Lengyelországot.

2015. december 17. 09:06
Lovas István
Magyar Hírlap

„Nem kellett sokat várniuk azoknak, akik biztosak voltak abban, hogy a polgári elődjénél keményebb Jog és Igazságosság párt demokratikus megválasztását és kormányra kerülését követően a fősodratú nyugati sajtó nehéztüzérséggel lövi majd Lengyelországot. Olyan egyöntetűséggel és monotóniával, amelyről csak álmodni lehet, vagy prózaibban kifejezve, mint amit jobboldali kormány vezetése idején Magyarország esetében 1990 óta naponta tapasztalunk, és ahogyan annak mechanizmusát Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori szerkesztője és haditudósítója feltárta.


Az is teljesen egyértelmű, hogy akik e támadásokban rendszert vélnek felfedezni – és nem azt, hogy »a nyugati sajtó tükröt tart elénk« (beleértve azt, hogy a magyar miniszterelnök Mussolini, Hitler, Sztálin, Rákosi, Kádár, vagy ha a budapesti források éppen modern modelleket keresnek, Nurszultan Nazarbajev) –, azok eleve bűnösök minden elképzelhető bűnben, illetve képesek azok elkövetésére. Azaz a nyugati »demokrácia« és »szólásszabadság« valós világában ott tartunk, hogy a leggyalázkodóbb vádak elleni védekezés, sőt azok dokumentálása, de akár kategorizálása is főbenjáró bűn.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. december 17. 15:12
"Asselborn luxemburgi külügyminiszter ... a Der Spiegelnek jelentette ki: a lengyel jobbratolódás láttán úgy gondolja, a jövőben az Európai Tanácsban (az EU állam-, illetve kormányfőinek, valamint az Európai Bizottság elnökének a találkozója) kell megvitatni, ha egy tagállam megsérti a jogállamiságot." Mondom, hogy csak regulázni tudnak, problémát megoldani nem. Mert nincs alá-fölérendeltségi viszony, pedig nagyon szeretnék egyesek.:)
Hora
2015. december 17. 11:10
A devizahitelhez hozzá mertek nyúlni már? Nem? No, majd akkor lesz nagy demokrácia-féltés!
West Ham United
2015. december 17. 11:08
Szerencsére amit a nyugati politikusok meg a libsi sajtó művel, az egyre inkább kontraproduktív. És ez jól is van így...
grad
2015. december 17. 10:48
Nyugodtan "lőjjék" őket. Ennek az lesz a következménye, hogy ők is összezárnak, mint mi. A lengyelek azon része is átéli most, hogy mi történt velünk, így a lengyel-magyar barátság még nagyobb lesz, ahogy a közép-kelet európai egység is. A gyűlöletük megint kontraproduktív lesz, ahogy nálunk is. Ők maguk intézik el azt, ami ellen hápognak. Én élvezem... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!