Az ulfkottei fordulat

2016. január 12. 14:04

A németek egyértelmű többségének, hatvan százalékának nincs bizalma a médiában. A hatvan százalékból ötvenhárom egyáltalában nem, hét százalék pedig kevéssé hisz a médiának.

2016. január 12. 14:04
Lovas István
Magyar Hírlap

„Megvásárolt újságírók című könyvének végén Udo Ulfkotte azt ajánlja olvasóinak, ne olvassák a nagy lapokat, ne higgyenek a fősodratú médiának.

Ennek a tanácsnak már a társadalmi-politikai földrengést kiváltott szilveszteri kölni migránserőszak és annak négy-öt napon át történt elhallgatása előtt volt realitása. Erről tanúskodnak már a múlt év decemberi németországi felmérések. És arról, hogy 2015 végére mekkorára nőtt a véleményterror Németországban. Az Allensbach közvélemény-kutató decemberi felmérése szerint a német lakosság negyvenöt százaléka azt mondta, Németországban a menekültkérdésben csak óvatosan szabad véleményt nyilvánítani.

A Die Zeit című hetilap által az Infratest Dimaptól megrendelt felmérés eredményei szerint pedig a németek egyértelmű többségének, hatvan százalékának nincs bizalma a médiában. A hatvan százalékból ötvenhárom egyáltalában nem, hét százalék pedig kevéssé hisz a médiának.

(...)

Vagy vajon mekkora nyilvánosságot kapott az az év végi hír, hogy 2013-ban 477 ezer német, 195 ezer dán, 177 ezer svéd és 44 ezer finn útlevelet loptak el? (Euobserver, 2016. január 8.) Hogy az ilyen hírek a nyugati sajtóban is csak elvétve jelennek meg, teljesen érthető és indokolt, hiszen a rendelkezésre álló teret ki kell tölteni azon cikkekkel, amelyek a magyar és lengyel populizmus, rasszizmus, nacionalizmus és szélsőjobboldali világvégeveszélyt zsolozsmázzák a becsavarodott szektás papokat megszégyenítő gyakorisággal és monomániával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. május 21. 22:08
"Lovas István a magyar újságírás Pataki Attilája. Ulfotte meg az ottani Győzike." Te meg a mi publicus idiotus-unk!
2016. május 21. 22:07
Azt én nem tudom megmondani, Hogy Lovas István zsidó-e, avagy nem, de, hogy őszinte legyek, különösebben nem is érdekel. Azt viszont, eddigi tevékenysége alapján gondolom, hogy nem cionizmus kritikátlan kiszolgálója, és ennyi ténylegesen elég is. A származás pedig csak egy mindenki számára tényként elfogadandó ORIGO kellene hogy legyen, és semennyivel sem több, hiszen a tényleges értékét az embernek a választott út és annak az iránya adja meg. Szerény vélemények szerint Lovas István jó úton jár, és jó irányba halad, és ez a lényeg.
balbako_
2016. március 01. 20:59
Beismerő hullámot indított el az Index azzal, hogy tegnap pontosította múlt decemberi állítását, miszerint Habony Árpád egy olyan ibizai klubban bulizott, ahol a csapból is kokain folyik, a falakról pedig kurvák lógnak. Ma a 444.hu is elismerte, hogy hazudott amikor két szintén tavaly decemberi cikkében is azt írta, hogy a Heart Ibiza nevű hely vacsora után kokainbarlanggá alakul át. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Heart Ibiza étteremében nem prostituáltak, hanem a Cirque de Soleil társulat művészei lépnek fel és a helyen nincs kokainfogyasztás.
Vezetéknév Utónév
2016. február 11. 16:45
Lovas István a magyar újságírás Pataki Attilája. Ulfotte meg az ottani Győzike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!