A hétköznapi hősök haszna

2016. február 16. 07:49

Ma mindenre van pénz. Nemcsak elegendő, hanem annál jóval több. A lényeg a megfelelő feladatok felkutatása és a megfelelő személyek kiválasztása, a cél pedig az, hogy a munka minél többe kerüljön.

2016. február 16. 07:49
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„2009-ben összefestették Churchillnek a Városligetben álló szobrát. A hivatalnak a rendbehozatal 60 ezer forintba került volna, de nem jutott rá pénz. Ekkor két hétköznapi hős – egy postai alkalmazott számítógépes szakember, valamint egy péksütemény- és pogácsakereskedő – úgy döntött, hogy ezer forintért vesznek dörzsszivacsot, gumikesztyűt, folttisztító benzint, kromofágot, és szabadidejükben letakarítják a szobrot. A hivatal megdöbbent, milyen könnyen meg lehet spórolni 59 ezer forintot. Az illetékes, hogy ne veszítse el teljesen a tekintélyét, azt mondta, a tisztítás nem volt elég szakszerű.

A viszonyok 2009 óta is változtak. Ma mindenre van pénz. Nemcsak elegendő, hanem annál jóval több. A lényeg a megfelelő feladatok felkutatása és a megfelelő személyek kiválasztása, a cél pedig az, hogy a munka minél többe kerüljön. A Churchill-szobor megtisztítását ma gyorsan és szakszerűen elvégeznék. A hivatalnak csak meg kellene szerveznie, aztán elmagyaráznia, hogy egy ezerforintos munkáért miért fizet ki 120 ezret úgy, hogy az korábban 60 ezerből is kijött volna. A civilekkel sem az a baj már, mint hét évvel ezelőtt. Meg kell akadályozni a közérdekű információk átadását számukra, majd be kell vetni ellenük a szokásos kommunikációs fegyvereket, hogy minél gyorsabban lecsavarodjanak a témáról. Ne feszegessék a hivatal összeférhetetlen kapcsolatait, és azt se, hogy hányan kaptak a zsákmányból, mielőtt nagyobb galibát okoznának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. február 16. 13:14
"Ma mindenre van pénz. Nemcsak elegendő, hanem annál jóval több." Haha... ma már az MSZP, DK és Jobbik után Simicska Seggfej csicskájának is "van mindenre" pénze... Kíváncsi vagyok, a Kapzsi Pénzeszsák valóban állja-e a számlát - vagy megint az adófizetőkre tolja...?!
Berecskereki
2016. február 16. 09:28
Tipikus példája annak, hogy pár ezer forinttal hogyan lehet több milliós kárt okozni. Egy szobor tisztásinál nem mindegy, hogy milyen anyagból van és milyen vegyi anyagot használunk. Az sem mindegy, hogy utána megtörténik, vagy nem az utókezelése, impregnálása. Az ismerősöm kinevetett amikor elmondtam neki, hogy a sírkő tisztítása 20 ezer forintba került. Azt mondta ő 1 óra alatt 2000 forintból letisztította. Nos az ő által letisztított síkövet 3 év múlva 400 ezer forintért le kellett cserélnie, a miénk pedig m10 év után is megvan. Akkor mennyi is a megtakarítása?
luga
2016. február 16. 09:04
Hát, ez elég undorítóra sikerült cikkecske.
states
2016. február 16. 08:51
A fő simicskacsicska. Az volt a feladata, hogy a nemzetikonzervatív napilapból még egy Népszavát csináljon. A feladatot maradéktalanul végrehajtotta. A munkásőrözvegyek törhetik a fejüket reggelente, melyik Népszavát vegyék. Tökmindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!