Népsavazás

2016. február 24. 10:07

A keddi jelenetsor azt is megmutatta, milyen kondícióban van az ellenzék, amely szebb pillanataiban azt vizionálja, hogy 2018-ban ajánlatot tesz a választóknak. Hadd gondolkozzam: rosszban.

2016. február 24. 10:07
Murányi András
Népszabadság

„Az a néhány izmos férfi, az a remek ütemérzékű fiatalember és az a kellékként használt nő pontosan leképezi azt a magatartásmintát, amely ma a regnáló erők sajátja: ha úgy tetszik, legfőbb elöljáróink parádéztak kedden a Nemzeti Választási Irodában és mondták idegesen, hogy »nem nyilatkozom«. Csodálkoznivaló persze sok nincs rajta, amennyiben hasonló a metódus az unásig ismételt (haverok, földügyek stb.) topikokban.

Ugyanakkor ez a keddi jelenetsor azt is megmutatta, milyen kondícióban van az ellenzék, amely szebb pillanataiban azt vizionálja, hogy 2018-ban ajánlatot tesz a választóknak. Hadd gondolkozzam: rosszban. Nincs arca, nincs terve, nincs eszköze, de legfőképpen: nincs ereje. Nemhogy nem jelent alternatívát az uralkodó hatalommal szemben: önmagát sem képes tényezőként tálalni. Nem azt üzeni, hogy én vagyok, aki hatékonyan menedzseli a téged is foglalkoztató kérdéseket, hanem akként láttatja magát, mintha valamiféle kedves, aranyos, esetlen Pierre Richard lenne a francia vígjátékok egyikében.

A rezsim eközben hátradől, s kér egy kávét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2016. február 24. 16:03
Te ne gondolkozzál,ez árt annak az idegenszivű agyadnak,márha van.Jött-mentek magukkal foglalkozzanak ne a többséggel.Kunbélás gondolkodásoddal már tele a hócipő,fejlődnöd kéne,de ezt ugylátom felesleges kérni.
Peter8811
2016. február 24. 15:19
Népszavazást, hogy el lehessen űtni a bicajosokat?
berzsian56
2016. február 24. 15:16
Én nem kedvelem a kopaszokat, de azt tudom a kopaszság önmagában még nem jogellenes ,mert akkor Tobiás elvtársat már rég letartóztatták volna. Tavaly nyár közepén láttam egy kigyúrt kopasz fickót a hármas villamoson, a bal kezén egy csuklótól könyékig érő kalasnyikov tetkóval. A gyengébbek kedvéért még az is alá volt vésve AK-47-es. Nem lehetett egy a szélsőjobboldali nácikok közül, mert Che Guevarra polót viselt.
berzsian56
2016. február 24. 12:29
Ja, hogy Murányi András a cserbenhagyásos gázoló Murányi Marcellk főszerkesztő öccse? A kistesó. Anyag nem vész el, csak átalakúl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!