Erénytükör

2016. április 26. 09:38

A Pallas Athéné alapítványcsaládnak nem csupán a támogatási politikája botrányos, hanem a puszta létezése is.

2016. április 26. 09:38
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
NOL

„Állásvesztéshez vezetett, hogy a Magyar Nemzeti Bank kénytelen volt közzétenni alapítványainak szerződéslistáját. Csak éppen nem a jegybanknál vagy az indulásuktól kétes hírű alapítványoknál vonták le a személyi következtetéseket. Az alapítványi pénzből részesülő, s erről péntek estig mit sem tudó Vs.hu újságíróinak jelentős része állt fel, egzisztenciát áldozva a hitelességért.

A kormány nem érzi úgy, hogy bármit tennie kellene. Az újságírók felmondáshullámával egy időben »erénytükörként« ünnepelt alaptörvény szellemiségének megfelelően a miniszterelnök szóvivője azt mondta: a kormány nem avatkozhat be, mert a jegybank független intézmény. Szemforgató hivatkozás három évvel azt követően, hogy a „nemzeti együttműködés rendszere" szőröstül-bőröstül felfalta a központi bankot is.

A Pallas Athéné alapítványcsaládnak nem csupán a támogatási politikája botrányos, hanem a puszta létezése is. A jegybanki árfolyamnyereség szabadkézi elköltésére létrehozott intézményháló kialakulása nem véletlenül keltett gyanút, amit csak erősített, hogy a parlament kormánypárti többsége törvénnyel igyekezett megakadályozni a pénz útjának feltárását. Az alkotmánybírósági kitérő után mégis nyilvánosságra kerülő adatok igazolták a várakozásokat: a közpénzek magánpénzzé alakításának robusztus, több százmilliárd forintra rúgó példájával állunk szemben. A közfelelőtlenség e hegyvonulatának csúcsán ott lengenek a nepotizmus zászlai: tekintélyes pénzek jutottak Matolcsy György unokatestvérének, miközben több alapítványi felügyelőbizottságban foglal helyet a legfőbb ügyész felesége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. április 27. 06:45
Nem kedvemre való dolog a lopás, de ha ennek a festett szőke fiúcskának(?) és eszmetársainak a háttérbe lökésére is jut belőle, az enyhítő körülmény.
HToma
2016. április 26. 15:31
Az MNB erkölcstelen gennygóccá vált a nemzet testén.
tevevanegypupu
2016. április 26. 15:27
Apró familia, Magyar-Demszky-Mécs vállalkozás..Horn-Havas Szofia duó, a Szilvásy trió..
csurcsányi
2016. április 26. 14:44
Lakner Z.!Bezzeg amikor a Simor Támogatott benneteket az "árfolyam veszteségből" az jól eset a balliberális média lakájoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!