Kell itt lent egy ország

2016. április 06. 10:12

Orbán Viktor és erőtere pozíciója erősnek mondható. A belpolitikai kérdéseket annyira lazán intézheti, hogy bőven van ideje építgetni Európa-politikusi imázsát.

2016. április 06. 10:12
Murányi András
Népszabadság

„Orbán Viktor e pillanatban – noha időközben elveszítette a kétharmadot – hátradőlhet, s kérhet egy kávét. A tüntetéseket eddig kezelte (internetadó, Tanítanék), a G napot túlélte (hidegen simicskátlanított), médiaszektora pörög, mint a búgócsiga (M1, Magyar Idők, TV2, egyéb Habony-féle média), a föld- és közbesz.-osztogatás miatt sem kell Molotov-koktélokat visszahajigálnia a kertjéből (sőt). A makroszámok jók, s a stadionok sem omlanak rá, pedig az azokra áttolt pénzek mintha hiányoznának az alapvető közszolgáltatásokat kínáló egészségügyből és oktatásból. Úgy fest, a többségnek az MNB ámokfutásával, a Quaestor- és a Buda-Cash-botránnyal sincs gondja, ahogyan a taopénz szinonimája sem a korrupció (pedig).

Orbán Viktor és erőtere pozíciója – ha gyengült is – erősnek mondható. A belpolitikai kérdéseket annyira lazán intézheti, hogy bőven van ideje építgetni Európa-politikusi imázsát. Pláne mert a menekültválság kezelésében új irányt mutatott: mindenkinél gyorsabban reagált, sokan őt másolták. Ha megannyi konfliktusa volt és van is – Németországgal, Ausztriával; a menekültválság kommunikálása, a kerítés- és plakátügy problémahalmazának leegyszerűsítése miatt –, véleménye mérvadó álláspontként is megjelenik az Európai Unió tanácskozásain, a kontinens sajtójában.

És még a magyar labdarúgó-válogatott is kijutott – 44 év után – az Európa-bajnokságra.

Mi kell még?

Például egy ország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. április 06. 23:16
Kell egy ország, Murányi? Segíts magadon, Isten is megsegít: keress magadnak egyet!
catalina9
2016. április 06. 18:25
Mi kell még? Például egy ország.” Van, igaz nem a ti országotok jött el.
Peter8811
2016. április 06. 17:57
Murányi elvtárs, Teller Ede beszélni akar veled!
Peter8811
2016. április 06. 17:56
Kell itt lent egy kerékpárosország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!