München – Debrecen: 1 óra öt perc

2016. április 12. 18:11

Egy óra öt perc alatt repült Münchenből Debrecenbe, 26 utassal a fedélzetén a Lufthansa új 1686-os járata és már kilenc óra előtt le is szállt a debreceni futópályán.

2016. április 12. 18:11
Varga G. Gábor
Egek Ura

A debreceniek, akik megjelentek a járatnyitón, érezhetően örültek ennek, noha csak évi 14 ezer székes kapacitást hoz ide a heti három járat. És azt is tudja nagyjából mindenki, hogyha a járat egy órával később indulna Münchenből, akkor több hosszútávú járathoz kínálna rendkívül rövid csatlakozást. Debrecenből 11 óra 25 perc alatt lehet New Yorkba érni Münchenen keresztül, cirka 240 ezer forintért láttam ezt egy májusi dátumra, úgy, hogy van benne szombat este is. Egyedül az a hazafelé 31 óra csúnya, ezen segítene, hogy ha egy órával később indulna Münchenből Debrecenbe a járat, de addig is kiiktatható a müncheni éjszakázás úgy, ha Budapestre repülnek haza a debreceniek.

Egy Debrecen-München oda-vissza út ára ötvenezer forint alatt is megkapható, ami nem rossz ár. Nyilván vannak még szkeptikus hangok és valóban egyáltalán nem biztos, hogy kirobbanó siker lesz ez a járat, de ha megengeditek a személyes tapasztalatomon alapuló jóslatot, akkor azt kell mondanom, hogy ez egyáltalán nincs kizárva, mert mindenki, akivel beszéltem, komoly munkát tett és tesz ebbe a járatba. A Lufthansa például mostantól az európai járathálózatán minden kiosztott frissítőkendő csomagolásán megmutatja Debrecent, ami azt jelenti, hogy sok százezer ember fog találkozni a Nagytemplom fotójával. Ez jó.

Aztán a debreceni politika is keményen dolgozik azon, hogy a Lufthansa illetékesei elégedettek legyenek a járat mutatóival, nemkülönben a Debrecen Airport emberei. Herdon István, a repteret üzemeltető cégcsoport tulajdonosa például rendkívül szimpatikus módon azt vezette le, hogy tudják, hogy a város gazdaságának fejlesztése nem lehetséges a reptér fejlesztése nélkül, amely nem lehetséges komoly légitársaság nélkül, de a járatindító csak egy köztes siker, tudják, hogy nagyon sok és kemény munka áll előttük. Mint debreceni diák, azt is tudom: sok debreceni üzletember, orvos, egyetemi oktató, nemcsak a kényelem miatt fog ezzel a járattal utazni, hanem azért, mert a saját közösségükben ettől nő az elismertségük, a debreceniek ugyanis nagyon lokálpatrióta emberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. április 12. 18:42
Várom a ballibeket, hogy megmagyarázzák, ez miért rossz nekünk?
Burmin
2016. április 12. 18:35
Jó hír.. hajrá Debrecen...
pemete jakab
2016. április 12. 18:33
"1686-os járata és már kilenc óra előtt le is szállt a debreceni" Ilyen számmal, 1686, Budát kellett volna "bevennie".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!