A reformok működnek

2016. május 31. 12:40

Az uniós források felhasználásának hatékonyságáról sokat mond, hogy elapadásuk azonnal jelentkezik a statisztikákban.

2016. május 31. 12:40
Varga G. Gábor
Népszabadság

„Sokkoló, de meglepőnek nem nevezhető a tegnap nyilvánosságra hozott adat, mely szerint a beruházások az első negyedévben 9,6 százalékkal estek – elvégre a kiábrándító GDP-adatokat nem követhette más, mint a beruházások zuhanása. Ezúttal mintha meg sem próbálták volna kozmetikázni a bizonyítványt. Lehet, belátták, hogy a helyzeten a KSH bűvészei sem segíthetnek. Végképp egyértelmű, hogy a beruházások növekedését az utóbbi időben az állam költekezéseinek, a növekedést az uniós támogatásoknak köszönhetjük. Most, hogy a csap – ha időlegesen is – elzáródott, azonnal látszik az eredmény. A magyar reformok működnek! Így.

Az uniós források felhasználásának hatékonyságáról sokat mond, hogy elapadásuk azonnal jelentkezik a statisztikákban, ami azt jelenti, hogy ezek a források csak papíron jelentenek gazdaságfejlesztést, a gyakorlatban azonban alig-alig generálnak gazdasági aktivitást, új üzletet. Hogy a rendszer csődöt mondott, arról korábban már Lázár János is ejtett szót, neki pedig ugye, hihetünk. De ez sem meglepetés, egyenes következménye annak, ha az uniós pénzeket nem szakmai, hanem kapcsolati alapon osztogatjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 01. 10:34
Pár év múlva elapadnak az EU-források: a kommunista hűbéruralomra építő maffiaállam be fog szakadni a picsába, de legalább addigra már meglesznek az oligarcháink, akik tovább csapolhatják a megmaradt közpénzt. Végképp banánköztársaság lettünk Orbán alatt...
brekker
2016. június 01. 08:28
Az EU-támogatás nem ajándék, hanem pénznyomtatási engedély http://www.penzriport.hu/az-eu-tamogatas-nem-ajandek-hanem-penznyomtatasi-engedely Ha szűkül a pénzmennyiség, akkor nem tud nőni a GDP. Ha nem hiteleznek a bankok, akkor az csak az EU pénzekből tud nőni. Világszerte ez van, jegybanki pénznyomtatással tartják valamennyire felszínen a gazdaságot.
kiss.istvan770
2016. május 31. 22:59
Az első negyedév minden cégnél az előző évi eredmények elszámolásának, a továbbiak tervezésének időszaka, minden országban ahol „krisztus születésétől” kezdődik az időszámítás és adóévvel számolnak. Még a lepusztult hazai ellenzéktől is primitív trükk az első negyedévi eredményektől rettegni és hisztit provokálni
Dénia
2016. május 31. 22:06
De ez egyet jelent, gyökerek! Hogy a kormány a meghirdetett politikájához híven az uniós támogatások majdnem teljes hányadát gazdaságélénkítő beruházásokba irányítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!